|
|
Konu Araçları |
eğitim, faaliyetleri, gönüllüleri, türkiye, vakfı |
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Faaliyetleri |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı FaaliyetleriTürkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Faaliyetleri Nelerdir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Faaliyetleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (kısaca TGEV), devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde İstanbul’da kurulmuş eğitim vakfıdır Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, başta Suna Kıraç olmak üzere bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu 16 yıl içerisinde Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından "izin almadan yardım toplama" hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Faaliyetleri Nelerdir TEGV amacını “7-16 yaş arası çocuklarımızın Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamak” olarak ortaya koymuştur Bu amaçla özgün eğitim programları geliştirir ve bu programları ülkenin çeşitli yerlerinde kurduğu “Eğitim Parkları”, “Öğrenim Birimleri, Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri,İl Temsilcilikleri” ve “Sosyal Etkinliklere Destek Protokolu” kapsamında ilköğretim okullarında, gönüllüleri aracılığı ile hayata geçirir |
|