![]() |
Nasrettin Hocanın Uzun Fıkraları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasrettin Hocanın Uzun FıkralarıNasrettin Hocanın Fıkraları Uzun Uzun Nasrettin Hocanın Fıkraları YEMEĞİN BUGUSU PARANIN SESi Hoca Akşehir'de Kadılık vazifesini yürütürken karşısına iki adam çıkmış ![]() ![]() ![]() - Hocam demiş, bu adamdan davacıyım ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hoca anlatılanları dikkatle dinledikten sonra fakire dönüp : - Doğru mu bunlar? diye sorar ![]() - Evet, der fakir adam ![]() - Öyleyse para keseni çıkar bakalım ![]() Zavallı fakir, Kadı efendiye karşı gelemez ![]() ![]() Hoca bu sefer aşçıyı çağırır yanına ![]() ![]() - Haydi der aldın işte alacağını! Aşçı: - Nasıl olur? diye şaşkınlığını belli eder ![]() vermediniz henüz ![]() Hoca cevap verir: - Fazla uzatma der, yemeğin buğusunu satan, paranın da sesini alır elbet! ![]() ![]() ![]() DÜNYANIN DENGESi Hoca'nın, her sorunun altından kalktığını duyan bir adam: - Benim soruma bir cevap bulamaz diye öğünür ![]() Günlerden bir gün yolda karşılaşırlar ![]() - Hocam der, söyler misin, sabah olupda insanlar evlerinden çıkınca ne diye hep aynı yöne gitmezler de kimi o yana, kimi bu yana gider? Hoca hemen cevabını verir sorunun: - Yahu efendi der, herkes aynı yöne gidecek olursa dünyanın dengesi bozulurdu! ![]() KIYAMET KOPACAKSA Hoca'ya bir oyun oynamak isteyen üç beş komşusu: - Hocam derler, duyduk ki yarın kıyamet ko pacakmış ![]() ![]() Söyleyene inanmadığı halde: - Olur der hoca, dediğiniz olsun ![]() ![]() Güle oynaya derenin kenarına gelirler ![]() - Haydi der, ırmağa girip serinleyin biraz ![]() çok sıcak ![]() - Hay sağ olasın Hoca derler ![]() ![]() Sonra soyunup ırmağa girerler neşeyle ![]() Onlar yıkanıp eğlenirken hoca hepsinin elbisesini ateşe atıp bir güzel yakar ![]() Adamlar dereden çıkıpda olanları anlayınca : - Yahu hocam derler ne yaptın sen? Şimdi nasıl döneceğiz köye? - Bu kadar üzülmeyin canım der hoca gülerek ![]() Nede olsa yarın kıyamet kopacak ![]() var ![]() ![]() PAPAZIN SAKALI Kendini beğenmiş bir papaz çıkar Hoca'nın karşısına ![]() - Bütün dünyayı dolaştım, sorularıma cevap veren kimse çıkmadı ![]() - "Söyler misin, kaç tane yıldız var gökyüzünde?" Hoca cevap verir : - Bir eşeğin kılları kadar ![]() ![]() ![]() - Nasıl cevap bu der papaz, eşeğin kılları sayılır mı hiç? - Peki der hoca, gökteki yıldızların sayılabileceğini kim söylemiş? Papaz: -İkinci sorumu bil bakalım ![]() vardır benim? Hoca yine cevap verir: - Eşeğin kuyruğunda kaç kıl varsa o kadar ![]() - Nereden biliyorsun diyecek olur papaz ![]() - İnanmazsan otur şuraya ![]() ![]() ![]() Papaz sus pus olup sıvışır hemen ![]() ![]() YALANCI ŞAHiTLE HOCA'NIN EŞEĞi Hoca şehrin kadısını ziyarete gitmiş ![]() mahkeme kapısının önüne bağlamış ![]() ![]() ![]() ![]() bağlayıp götürmüşler ![]() beklemek zorunda kalmış Hoca ![]() Bir başka gün yine Kadı Efendiyi ziyarete gelmiş Hoca ![]() ![]() - Yahu demiş bana baksana sen ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|