Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bodrum, hakimi, hikayesi, türkü

Bodrum Hakimi Türkü Hikayesi

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bodrum Hakimi Türkü Hikayesi

Bodrum Hakimi türküsünün hikayesi

Bodrum Hakimi hikayesi

Türkiye'nin ilk kadın hakimlerindendi Bodrum Hakimi Daha önce farklı yerlerde hakimlik yapsada Bodrumlular ona "Bodrum Hakimi" demişler ve bu dürüst, gözüpek, "erkek gibi" hakim hanıma saygıyla karışık bir sevgi duymuşlar Aslen nereli olduğu bilinmiyor Daha önce Kütahya'da hakimlik yapan Mefaret hanım oradada çok sevilmiş ve gözyaşları ile yeni görev yerine uğurlanmış

Şimdi gelelim bu hazin türkünün hikayesine 1954 yılında Milaslı Türk sanat müziği bestekarı Zeki Duygulu'nun konseri var Bodrumlular ciple Milas'ın yolunu tutuyor Mefaret Hanım da aralarında Ve o gece konserde bir şarkıyı tam üç kez çaldırıyor:

Uslu dur kadınım çıldırtma beni

Ben artık bildiğin o ten değilim

Bir başka yağmurla ıslak mendilim

Yeter artık ağlatma beni

Dökülmüş yaprağım, sararmış güzüm

Çiğli kirpiklerle yaşlıdır gözüm

Bu gurbet ellerde ben bir öksüzüm

Yeter artık ağlatma beni

Bu konser Bodrumlular'ın Mefaret Tüzün'ü son görüşü oluyor Ölüm nedeni bilinmiyor yada biliniyor ama kimse söylemiyor Yapılan araştırmalar ve incelemeler sonuçsuz kalıyor Ölümüyle ilgili farklı hikayeler anlatılıyor ama işin gerçeğini henüz kimse bilmiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com