![]() |
Güzel Annem Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Annem ŞiirleriAnnem Şiirleri Anneme Şiirler Anne Bir çift göz dünyaya merhaba derken Bir diğeri elveda demişti ![]() Son nefesini verirken hayata İlk ve son kez kızım demişti Minicik dudaklarımla diyemedim, diyemedim ANNE ![]() Bebekler süt kokarmış Ak göğsüne sokulup sinmedi kokun tenime Ben hiç süt kokmadım ANNE Boş sanılan bakışlarla hep seni ararken, Gözlerin gözlerime hiç değmedi ANNE ![]() Bebektim Her gece masal diye dinledim seni Omuzlarına dökülen saçlarını okşarmış babam ![]() İkinizi bir arada hiç görmedim ben ![]() Bir kez olsun ne sensiz, Ne de gözyaşlarımsız uyumadım ANNE ![]() Melekler aldı dediler anneni ![]() Melekleri hep güzel anlattılar, Oysa ben onları hiç sevmedim ANNE ![]() Bugün saçlarımı annem ördü, Ayakkabılarımı annem aldı, Annemle sinemaya gittik Ben bu sözleri hiç diyemedim , Mutluluğu nasıl bilemedim ANNE ![]() Ağlardım Bembeyaz karlar yağardı kara kışıma Çocuklar oynar, ben bakardım ![]() Üşüyen ellerimi sıcağında ısıtamaz, Sokulup göğsüne nazlanamazdım ANNE ![]() Çocuklar oynar, ben bakardım ![]() Üşürdüm Her bahar gül ekerdim sana Tenin gül kokarmış ![]() Ne filizlenirdi o gül,ne de sen kokardı ![]() Baharlar hiç olmadı mevsimimde, Kokunu hiç bilmedim ANNE ![]() Bir baharım vardı! Solmuş yapraklar gibi öksüz, Dalından ayrılıp düşmüş,kimsesiz Oysa ben bir yaprak misali, Kollarında kalamadım ANNE ![]() Sende filizlenip , sende solamadım ANNE ![]() Bir baharım vardı! Adsız Ne bir kez olsun nazlanabildim sana, Nede canım yandığında anne diye ağlayabildim Ne anne diyebildim sana doyasıya, Nede susabildim Ne yaşayabildim sensiz,nede ölebildim Sana ANNE diyebilmek için ölmeliydim ANNE ![]() Oya Ramazanoğlu Anneciğim anneciğim bugün sen dur ben bakayım sana ne olur ne istersen pişireyim evi silip devrişeyim ben doldurdum aklarını ödeyemem haklarını bugün senin günün anne bak kendini yordun gene canım kadar sevdiğim kim benim canım anneciğim! Canım Annem Yemeyip de yediren, Giymeyip de giydiren, Her an bizi düşünen Canım annem, gül annem ![]() Kol açıp, kanat geren, Ömrünü bize veren, Biz gülünce sevinen Canım annem, gül annem ![]() Bülent Özcan Anne Sen baharda nazlı çiçek, Ben çiçekte tombul böcek, Sensin beni güldürecek, Anneciğim, biriciğim ![]() Kulağımda tatlı sesin, Ninni yavrum uyu dersin, Sevgi bağın eksilmesin Anneciğim, biriciğim ![]() Mevlüt KAPLAN Anneciğim Ak saçlı başını alıp eline, Kara hülyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tüy gibi sal anneciğim! Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! Gözlerinde aksi bir derin hiçin, Kanadın yayılmış, çırpınmak için; Bu kış yolculuk var, diyorsa için, Beni de beraber al anneciğim! ![]() ![]() ![]() Necip Fazıl KISAKÜREK Anne Uyusun da büyüsün Derdin büyüdüm anne Bana o ak sütünden Verdin büyüdüm anne Uykuma yıldızları Serdin büyüdüm anne Anne güzelliğine Erdin, büyüdüm anne FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA Annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem ![]() Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem ![]() Güneş yüzlü, altın kalpli, Ağır başlı, tatlı dilli, Meleklerin eşi sanki Sensin, benim güzel annem ![]() Açan çiçek, çağlayan su, Gülümseyen engin duygu, Evimizin mutluluğu Sensin, benim güzel annem ![]() H ![]() Anne Sevgisi Sıcağın sinmiş bana, Seni severim ana ![]() Sensin bana can veren, Sensin bana kan veren ![]() Küçükken yudum yudum, Sütlerinle uyudum ![]() Kulağıma ninniler, Neler söyledin, neler ![]() Beni büyüttün ana, Beni yürüttün ana ![]() M ![]() Dünyadaki Meleğim Dünya ya gelmeden önce, Yalvardım Yaradan a ![]() Ağladım hıçkıra, hıçkıra - Nasıl yaşarım Dünya da? Ulu Yaradan buyurdu: - Gönderdim bir melek Dünya ya - O yemez, seni yedirir ![]() - O giymez, seni giydirir - Ben onu nasıl bilicem? - Sen ona anne diyecen ![]() Elmas Sıla DAĞLI Uyuyan Güzel Anneye Anne, bahar geliyor uyansana Çık altın eşikte bekle beni, En güzel tılsımları buldum sana Koklayabilmek için nefesini ![]() Yeni açmış şu erik hatırlatır Bana ağaçları çok sevdiğimi, Sevginle mi ıslanmış şu sonsuz kır, O kara bırakmışsın gözlerini ![]() Gül güzel annem benim, benim rüyam İçimden çiçekli bir yol var sana, Senin yerine biraz ben uyusam Anne bahar geliyor uyansana ![]() Ceyhun Atuf KANSU Anne Sevgisi Sıcağın sinmiş bana, Seni severim ana, Sensiz bana kan veren Sensiz bana can veren ![]() Küçükken yudum yudum, Sütlerinle uyudum ![]() Kulağıma ninniler, Neler söyledin neler ![]() Beni büyüttün ana, Beni yürüttün ana, Göremeyince seni Kucaklarım gölgeni MEHMET Necati ÖNGAY Anneye Özel Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız Anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız Anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi Anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi Anne güllerin bezemesi, gülden deste Anne sözümde tutuklu, tarifsiz beste Anne yanar yürek, can bitkin kafeste Anne hasret bağırda, anne içimde aheste Anne ızdırabın adresi mahzun yüzün Anne baharda mazlum, hazanda güzün Anne çilemde dolmuş ağlar gözün Anne bahtımda yazılı merhamet sözün Anne ayağı altında cennet dizilmiş Anne yavruya hasret ekilmiş Anne gül gözlerin gene üzülmüş Anne hasretine dağlar çözülmüş Anne gene üzdüler mı seni boynun bükük Anne dur gökler ağlayacak halin çökük Anne ümidimde bahtım yırtık sökük Anne halinde öyle bir naz ki nazlar dökük Anne kıymeti bilinmeyen ey kutsal güzel Anne ey kalbin attığı sevgide özel Anne saçlarımı okşayan şefkatten bir el Anne versem ömrümü sana olur mu bedel Anne zahmetim karnında başladı sana Anne çocukken neler yaptım anlatır mısın bana Anne nasıl veririm hakkını beni anlasana Anne çöl misali susuzum özlemine kalbim nasıl kana Anne kaç kere aç kaldın biz yiyelim diye Anne kaç gününü sana zindan ettik Anne uykunu aldık mı gözlerinden Anne kaç gece sardın bizi sabahın ışığına Anne biliyorum saysan bitmez zahmetin şefkatin Anne gücüm yetmez satsam dünyayı olmaz bedelin Anne alsam seni taşısam yüreğimde lime lime Anne hakkın ödenmez tek kelime Anne vursam prangaları gökkuşağına Anne dağlar devirsem kucağına Anne güller diksem ocağına Anne altınlar dizsem bucağına Anne yetmez sana yetmez Anne sen rahmetsin Anne sen özlemsin Anne sen en güzelsin Anne gözümde pınar Anne içimde damar Anne acılar yamar Anne sen var ya bitmeyen dizgi Anne çatlattın ahengi Anne sildin güzeli rengi Anne taçsız sultanım Anne derdim dermanım Anne cennet fermanım Anne lalezar, anne güldeste Anne en güzel şiir, en güzel beste Anne kalbimde uhde Anne dudaklarımda buse Anne kulak ver bu sese Anne bak yanan nefese Anne kuşun çırpınıyor, sığmaz kafese Anne, anne, gül yüzlüm anne Anne, anne, canım anne Kıyamadığım rahmetim anne Sevgisi bambaşka, benim şefkat denizim anne Mustafa Çalışkan Manisa Annem Sensin,bana yürümeyi öğreten, Sütümü içtiren ![]() Küçüklüğümde beni seven, Sensin,benim canım annem ![]() Beni kucağında taşıyan, Uyutan Hep seven, Sensin,benim canım annem ![]() Beni seven, Gezdiren ![]() Benimle sır paylaşan, Sensin,benim canım annem ![]() Sümeyye Bezgin ANNE Anneciğim anneciğim, Öldü babam ![]() İkimiz kaldık, Birde kız kardeşim MAKBULE Üç aileyiz şimdi, Kardeşim ve sana bakmak, Benim görevim ![]() Anne sevdim seni, Her zaman sevdim seni ![]() fehmi Soyocak Anne Bak Üşüyorum Anne bak üşüyorum Isınmak istiyorum Kucağın nerde anne Şefkatin nerde Kucağın nerde anne Şefkatin nerde Ellerin nerde anne Yalnız gecelerimde Sokulduğum göğsün Ve içimde gülümseyen Yüzün nerde Nerde anne Rüyalarımın en güzel yanı Yalnızlığım anne Sensizliğim nerde Neden ellerin donmuş Neden gözlerin ölmüş Fakat sen kimsin Anne sen kimsin Anne neredesin Soruyorum bak anne Korkuyorum Şeker karamela istemiyorum Çizgi film oyuncak istemiyorum Anne sana geliyorum Fakat ellerin donmuş Fakat gözlerin ölmüş Anne sen kimsin Anne nerdesin Soruyorum bak anne Korkuyorum Korkuyorum Anne bak üşüyorum Isınmak istiyorum Kucağın nerde anne Şefkatin nerde Bu yaldızlar Bu yapma kuşlar Bu yalancı memeler Bu naylon bebekler Düşümde bir dağ görüyorum Üstünde çiçekler Anne bak ölüyorum Anne ölüyorum Anne Ölüyorum Özlem Özbek canım annem annelerin özlüsü tatlı dilli şen sözlüsü güler yüzlü,gül yüzlüsü benim annem,benim annem ben ağlasam oda ağlar ciğerini ateş dağlar hayatını bana bağlar benim annem, benim annem açar bana kanadını melek koydum ben adını varlığımın tek kadını benim annem, benim annem Büşra ergun Yaşamak Güzeldir Anne Anne ben senin oğlunum Kanayan bir yurdum var Anne ben senin oğlunum Sönmeyen bir umudum var Ellerimi tutma ne olur Beni ağlatma ne olur Anne ben senin oğlunum Bu kavgaya inancım var Yasamak güzeldir anne Yasamak senin için Yasamak güzeldir anne Yasamak yarınlar için Ölmek yaşamaktır yine Halkının yüreğinde Ölmekte güzeldir anne Ölmek özgürlük için Anne seni seviyorum Sana ihtiyacım var Anne seni seviyorum Ciğer delen bir acım var Yusuf Hayaloğlu MELEK ANNEM Beni seven melek annem, Annelerin en güzeli, 9 ay taşırsın sabırla, Benim melek annem ![]() Düşünür bela gelmesin diye, Seversin okşarsın İyilik olsun üstünde diye Sensin,benim güzel annem ![]() Kalbim, canım bağlı sana, Gülsem güler yüzün Ağlamamdan alır hüzün ![]() ![]() ![]() Senin gecen ve gündüzün! Her yerde sahip çıkarsın Kötülük gelmesin beklersin Bir kötü şey olmasın diye Seversin okşarsın bakarsın bana Mesut bir gün yaşayalım Her gün bizler için anneler günü Alalım çiçeklerimizi dökelim, yollarına Sevindirelim bizi seven annelerimizi ![]() ![]() ![]() Anacığım Anneme ve bütün annelere Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Kaç geceler bana ninni söylerdi, Hasta olunca oydu başucumda bekleyen, Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi ![]() Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Uzun kış geceleri masal masaldı ![]() Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar, Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı ![]() Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı ![]() Akşam biraz geciksem yollara düşerdi ![]() Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi ![]() Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı ![]() Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Bilirim yine kalbinde yerim anacığım ![]() Selam sana Kadınlar Günü İstanbul’dan ![]() Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan, Vefalı ellerinden öperim anacığım ![]() Ümit Yaşar OĞUZCAN Anneme Mektup Minicik bir bebektim, büyüttün anne Küçücük bir fidandım, yeşerttin anne Mekteplerde okuttun, eğittin anne Gözlerin hiç açıkta kalmasın anne Hayat çok zor olsa da ne yazar anne Gözyaşın rahmetiyle ferahım anne Meşakkatli çileli anımda anne Duaların yanımda bilesin anne Kimi görsem annesi yanında anne İşte o zaman bağrım dağlanır anne Tek güçlüğüm ayrılık yanarım anne Geceler sessiz sensiz ağlarım anne Ömür su gibi hızla akıyor anne Ak düştü saça vade bitiyor anne Ak alınla başı dik evladın anne Ak atla bir gün gelir yanına anne Nizamettin Korucu Anne Sevmek Annesini sevmeyenin, İşi düzgün gitmez yavrum! Duasnı almayanın, Dertleri hiç bitmez yavrum ![]() Anne ahı yerde kalmaz, İyi çocuk onu almaz, Ağaç olsan meyven olmaz, Dalinda kuş ötmez yavrum! Seviyorsan anneni sen, Öpüyorsan ellerinden, Gündüz gibi olur gecen, Güneşin hiç batmaz yavrum! Bana hak ver düşünde bir, Akşama dek peşindedir, Uyurken de düşündedir, Senden önce yatmaz yavrum! Nefesi en güzel nefes, Onun sesi en tatlı ses, Sana karşı hile bilmez, Sütüne su katmaz yavrum! Beyza Ünal Anne Anne yine yanlızım sensiz geçen akşamlarda Seni arar dururum hasret dolu sabahlarda Özlemin yakıyor,mutlu olmayan kollarda Kimsesiz yavrunu duysana Anne ![]() ![]() ![]() Anne Anne ölüyorum Anne Anne gülemiyorum Anne Anne gelemiyorum Affet beni çok yanlızım Anne senin derdin beni Deli etti Yanlız geçen gecelerim sanma ki mutlu etti Gurbet elde geziyorum, DERBEDER hasret yetti Sensiz geçen günlerimde gelsene Anne ![]() ![]() ![]() Anne Anne seni çok seviyorum Anne Anne sensiz sanma gülüyorum ![]() ![]() ![]() Kenan Kerim Yavuz Canım Anam Yoksun yine yanımda canım anam Ben senden başka kime sevdalanam Derdimi mutluluğumu kimlere anlatam Özledim seni gül kokulu anam Gece karanlıktan korkarım ben ana Olsaydın yanımda sarılırdım doya doya Yoksun yanımda yoksun sabahımda Hasreti burnumda tüten anam Yokluğun öyle zor öyle çekilmezki Avutmaz hiç kimse sana sevdalı yüreğimi Kavuşmak için sana beklerim azraili Şefkati yüreğimde bitmeyen anam Ağladım yine bu gün mezarın başında Yalvardım Allah'a benide alsın yanına Seni emanet ettim Yüce Yaradanıma Kokusu burnumdan gitmeyen anam Yazan: Arif Arifoğulları Canım Annem Annem canım annem güzel annem Sen güzelsin dünya kadar Canımsın benim Ne olur gitme anne ne olur Elimi tut anne ne olur bırakma Hep yanında olmak istiyorum Ana kucağı gibisi yok Canım annem ZEYNEP ÖZEL Ya sen anne YA SEN ANNE Yokluğunu yazmak istemezdim, Yaşayarak hissederek daha anlamlımı olacak dı anne! Sana yakın,sana uzak yüreğimi yazıyorum,ebruli kağıtlara anne, Hani nerdesin! Dağ gibi yüreğin, Sıkıca tutacak güçlü ellerin, Ben hiç seni tanıdım mı anne, Biliyor muyum seni, Gittiğin gün babamın gömlek düğmelerinden bir kaçı kopmuştu, Anne, Hatırlıyorum o günü! Acıdan mış anne, Yoksa sen sağlamlamışsın o düğmeleri, Göğsümde babamın gözyaşlarıyla gittim okula, Okul mu neden anne! En azından bir günlük yokluğun fark edilmesin diye, Ya sonra anne yoksun, Sonraları da hep gittim okula, Yatağımda,yollarda,kıyafetlerimde yoktun, Saçlarımda,gözlerimde,ellerimde yoktun anne, Hissettim mi ben seni, Yada sen beni anne, Hep diyorlar ki, ‘Ana kokusu’ O nedir anne, Ben senin, Sen benim kokumu biliyor musun ki anne, Ben bir çok kokuyu biliyorum anne, Bir seni bilmiyorum, Sen nasıl bir kokusun anne? Özledim seni diyemiyorum, Seni özlemek nedir bilmiyorum anne, Ağlamak isterdim anne, Ağladım da ama neye bilmiyorum, Yokluğuna mı,seni hiç bilmediğime mi neye bilmiyorum anne, Senin gülüşün farklımıdır anne,ya sesin, Ya dokunuşun anne, Biliyor musun,bilmiyorum! Şefkat diyorlar lar anne, Senin şefkatin nedir? Ben biliyor muyum,ya sen biliyor musun anne, Bende kaldı mı birkaç kırıntı şefkatinden anne, Ya benim sende, Seni hayallerde çizmek istemedim anne, Çok mükemmel hayallerim olmuyor nedense, Yakıştıramıyorum hiçbir çizgimi sana anne, Ya sen anne, Beni çizebilir misin? Keşke bütünleyebilsem seni anne, Çocukluğum dan kalan birkaç eserin var bende, Ya gerisi anne, Sen bütünleye bilir misin beni anne, ‘Annenin dizleri’ derler, Senin dizlerin neyden anne? Ben biliyor muyum dizlerini, Bilmek isterdim uyudum mu hiç dizlerinde anne, Sarılmak anne, Koynunda uyumak huzurla, Ben yaşadım mı hiç bunları anne, Ya sen bende yaşadın mı, Hep bişeyler eksik anne, Tamamlayamıyorum seni, Rüyalarımda bile yoksun ki, Bilmediklerini göremez mi insan rüyasında anne? Ya sen anne rüyalarında görüyor musun beni, Tamamlaya bildin mi beni anne, Kaçıncı yazdığımdır bu bilmiyorum ki anne, Ne zaman yazsam hava hep kapalı kasvetli anne, Hep bir Yağmur edasında, Ben yağmurlardan korkarım biliyor musun anne, Ya sen nelerden korkarsın anne? Benim yüreğim hep buruk, Ya senin yüreğin nasıl anne? Bu sana son yazdığım değil anne, Daha içimde yılların cümleleri var, Ya senin bana yazacakların varmı anne! Hep bitmemiş türkülerim var sana, Hep bitmemiş şiirlerim anne, Buda bitmeyecek asıl şiirimi çıkarabilsem cümlelere dökeceğim anne, Ya senin bana şiirlerin var mı, Yada yarım bıraktıkların, Bir gün lütfen söyle ANNE ![]() ![]() Hülya Perin Canım Annem Sen beni aydınlatan, Sevgi dolu güneş ![]() Ben senle parlayıp, Senin gölgende yaşayan ayım ![]() Sen bana ilham kazandıran, Beni sevindiren güzel ![]() Ben senden ayrılmayan, Seninle varolan ressamım ![]() İkimiz bir çerçevede, Kalplerimiz bir arada ![]() İkimiz bir elmanın iki yarısıyız ![]() ![]() Sen olmasan ben yokum, Sen olsan ben coşum! Gönlümdesin kalbimdesin, Bana göre heryerimdesin ![]() Hayalimin kraliçesi, Gönlümün meleği, Hayatımın ana damarısın ![]() Bana bakan, Beni seven, Her sabah karşıma çıkan, Gün ışığımsın ![]() ![]() ![]() Yağız Efe Şabanoğlu Anneye Özel Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız Anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız Anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi Anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi Anne güllerin bezemesi, gülden deste Anne sözümde tutuklu, tarifsiz beste Anne yanar yürek, can bitkin kafeste Anne hasret bağırda, anne içimde aheste Anne ızdırabın adresi mahzun yüzün Anne baharda mazlum, hazanda güzün Anne çilemde dolmuş ağlar gözün Anne bahtımda yazılı merhamet sözün Anne ayağı altında cennet dizilmiş Anne yavruya hasret ekilmiş Anne gül gözlerin gene üzülmüş Anne hasretine dağlar çözülmüş Anne gene üzdüler mı seni boynun bükük Anne dur gökler ağlayacak halin çökük Anne ümidimde bahtım yırtık sökük Anne halinde öyle bir naz ki nazlar dökük Anne kıymeti bilinmeyen ey kutsal güzel Anne ey kalbin attığı sevgide özel Anne saçlarımı okşayan şefkatten bir el Anne versem ömrümü sana olur mu bedel Anne zahmetim karnında başladı sana Anne çocukken neler yaptım anlatsana Anne nasıl veririm hakkını beni anlasana Anne susuzum özlemine kalbim nasıl kana Anne kaç kere aç kaldın biz yiyelim diye Anne kaç gününü sana zindan ettik Anne uykunu aldık mı gözlerinden Anne kaç gece sardın bizi sabahın ışığına Anne biliyorum saysan bitmez zahmetin şefkatin Anne gücüm yetmez satsam dünyayı olmaz bedelin Anne değişmem seni dünyayı verseler elime Anne hakkın ödenmez tek kelime Anne vursam prangaları gökkuşağına Anne dağlar devirsem kucağına Anne güller diksem ocağına Anne altınlar dizsem bucağına Anne yetmez sana yetmez Anne sen rahmetsin Anne sen özlemsin Anne sen en güzelsin Anne gözümde pınar Anne içimde damar Anne acılar yamar Anne sen var ya bitmeyen dizgi Anne çatlattın ahengi Anne sildin güzeli rengi Anne taçsız sultanım Anne derdim dermanım Anne cennet fermanım Anne lalezar, anne güldeste Anne en güzel şiir, en güzel beste Anne kalbimde uhde Anne dudaklarımda buse Anne kulak ver bu sese Anne bak yanan nefese Anne kuşun çırpınıyor, sığmaz kafese Anne, anne, gül yüzlüm anne Anne, anne, canım anne Kıyamadığım rahmetim anne Sevgisi bambaşka, benim şefkat denizim anne Mustafa Çalışkan |
![]() |
![]() |
|