![]() |
Nasrettin Hocanın Fıkraları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasrettin Hocanın FıkralarıNasrettin Hocanın Gerçek Fıkraları SANATIN YARISI Nasreddin Hoca çocukken onu bir terzinin yanına çırak olarak vermişler ![]() ![]() Bir gün anacağı çocuğu yanına oturtup: - Anlat bakalım oğlum demiş bu kadar aydır gidip geliyorsun ![]() Küçük Nasreddin kocaman gözlerini anasına dikip: - Anam diye cevap vermiş ![]() terzilik sanatınının yarısını öğrendim ![]() şeyleri güzelce sökebiliyorum ![]() dikmeye kaldı ![]() hiç merak etme sen ![]() ![]() ![]() BUZAĞININ ANASI Bir buzağı Hoca'nın bostanını harap etmiş ![]() ![]() ![]() - Yahu demişler, bostanını buzağı harap etti ![]() anasının peşinden koşuyorsun ![]() ![]() ![]() - Bilmez gibi konuşmayın demiş hoca ![]() öğrenirse anasından, babasından öğrenir ![]() ![]() ![]() HIRSIZIN HiÇ Mi SUÇU YOK Bir gün Hoca'nın eşeği çalınmış ![]() ![]() Birisi : - Hocam demiş ne diye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki? Bir başkası : - Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor? Anlamadım hoca efendi diye konuşmuş ![]() Bir diğeri de : - Hoca demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin ![]() ![]() ![]() Hoca kızmış: - Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok? ![]() ![]() KIYAMET KOPACAKSA Hoca'ya bir oyun oynamak isteyen üç beş komşusu: - Hocam derler, duyduk ki yarın kıyamet ko pacakmış ![]() ![]() Söyleyene inanmadığı halde: - Olur der hoca, dediğiniz olsun ![]() ![]() Güle oynaya derenin kenarına gelirler ![]() - Haydi der, ırmağa girip serinleyin biraz ![]() çok sıcak ![]() - Hay sağ olasın Hoca derler ![]() ![]() Sonra soyunup ırmağa girerler neşeyle ![]() Onlar yıkanıp eğlenirken hoca hepsinin elbisesini ateşe atıp bir güzel yakar ![]() Adamlar dereden çıkıpda olanları anlayınca : - Yahu hocam derler ne yaptın sen? Şimdi nasıl döneceğiz köye? - Bu kadar üzülmeyin canım der hoca gülerek ![]() Nede olsa yarın kıyamet kopacak ![]() var ![]() ![]() EV SECDEYE GİDERSE Uzun bir yolculuğa çıkan Hoca bir akşam üstü eski bir hana iner ![]() ![]() - Yahu hancı efendi der, bu nasıl ev böyle ![]() doğru dürüst tamir ettirsen olmaz mı? Her köşesinden bir ses geliyor ![]() Hancı oralı olmaz hiç ![]() - Aldırma hoca der, bizim ev biraz derviş tabiatlıdır ![]() ![]() Hoca bunları da duyunca artık dayanamaz : - Hele der, ver şu aldığın paramı da çekip gideyim burdan ![]() ![]() evinin aklına secdeye kapanmak gelir? HALEP ORDAYSA ARŞIN BURADA Palavracının biri başına topladığı üç beş cahile karşı övünüp duruyormuş: - İşte ben böyle güçlü ve maharetli bir adamım ![]() Evet ben Halep'te bulunduğum sıralarda altmış arşın uzağa atlamış bir kimseyim! ![]() ![]() ![]() Hoca da bu sırada oradan geçiyormuş ![]() - Yaa demiş demek sen altmış arşın atlarsın ![]() Haydi atla da görelim ![]() Adam hık mık etmiş ![]() atladım ![]() ![]() ![]() - Canım demiş, Halep oradaysa arşın burada!? |
![]() |
![]() |
|