![]() |
Darbecilere Yargı Yolu Açıldı |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() Darbecilere Yargı Yolu Açıldı![]() Kenan Evren hakkında darbeci iddianamesi hazırladığı için meslekten atılan Sacit Kayasu AİHM'e açtığı davayı kazandı ![]() 02 Mart 2009 / 12:40 12 Eylül askeri darbesinin lideri Kenan Evren hakkında hazırladığı 'darbeci' iddianamesinin ardından HSYK tarafından meslekten atılan eski savcı Sacit Kayasu, AİHM'de açtığı davayı kazandı ![]() AİHM kararında ‘Kayasu’ya verilen ceza diğer savcılara gözdağı vermektir’ denildi ![]() AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 12 Eylül askeri darbesinin lideri Kenan Evren hakkında iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edilen savcı Sacit Kayasu’ya iade-i itibar yaparken, darbecilere yargılama yolunu açan önemli bir karar aldı ![]() ![]() ![]() DİĞER SAVCILARA GÖZDAĞI ‘Bundan başka, devletin hukuk hizmetine ait bir kamu görevlisine, bu tarzda bir cezai müeyyide uygulanması, tabii olarak, sadece ilgili kamu görevlisi nezdinde değil, bütünüyle bu görevde olanlar üzerinde kaçınılmaz olarak korkutucu etki yaratacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DARBECİLER KORUNAMAZ Konuyla ilgili eski savcı Kayasu, ‘Bu karar tarihi önemde bir karar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GERİ DÖNMEK İÇİN BAŞVURDU AİHM’İN, 12 Eylül askeri darbesinin yargılanması talebinde bulunduğu için HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Savcı Sacit Kayasu hakkında verdiği karar 13 Şubat 2009’da kesinleşti ![]() ![]() Cesur bir savcı aranıyor Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, internete düyen ses kaydında darbeci geçmişini övüyor ve bazı karanlık olayların perde arkasını aydınlatıyordu ![]() 27 Mayıs’a fiilen katıldım ![]() 12 Eylül’de de vardım ![]() ![]() ![]() Sabıkamız fazla, sicili bozuk bir adamım ![]() Demirel’e Hoca mutlaka gitmeli dedim ![]() ![]() Hoca’ya bırak dedim bıraktı ![]() Mesut Yılmaz’a ‘size altın tepside iktidar teslim ediyoruz’ dedim ![]() (star)
![]() |
|