![]() |
Albert Einsteinın Söylediği Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albert Einsteinın Söylediği SözlerAlbert Einstein Özlü Sözlerm Albert Einstein Sözleri Hayat düşünenler için komedi, hissedenler için facia ![]() ![]() ![]() Aylarca, yıllarca düşünür de düşünürüm ![]() ![]() ![]() Mevcut bilgi birikimimizle öyle sorunlar yaratırız ki aynı birikimimiz bu sorunları çözmemize yetmez ![]() Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mükemmel insandır ![]() Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır Gelecekte başarılı olacak insanlar, geçmişten çalışarak ulaşmalıdır ![]() En değerli kişiler alçakgönüllü olanlardır ![]() Coşku, zekadan daha önemlidir ![]() Savaşsız bir dünyanın mimarları Askerlik hizmetini reddeden gençler olacaktır ![]() Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır ![]() Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur ![]() Çok zeki olduğumdan değil, sadece sorunların üstünde daha çok duruyorum ![]() Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla ![]() Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur ![]() Hayal bilimden daha önemlidir, çünkü bilim sınırlıdır ![]() Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da çalışmaktır ![]() Bu dünyada beni birkaç kişi anladı, onlar da yanlış anladı ![]() Ben atomu insanlığa hizmet etmek için buldum ![]() ![]() Böyle olacağını bilseydim, bir ayakkabı tamircisi olurdum ![]() Bilim atom bombasını üretti, fakat asıl kötülük insanların beyinlerinde ve kalplerindedir ![]() Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur ![]() Yanlış yapmayan insan yoktur; insanlık yanlışını kabul ve düzeltmekle olur ![]() Hayat bisiklet gibidir,dengeyi kaybetmemek için ilerlemek gerekir ![]() Eğitim, insanın okulda öğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır ![]() Ben gelecek için hiç bir endişe duymadım ![]() ![]() Sadece iki şey sınırsızdır, evren ve insanoğlunun ahmaklığı, ilkinden o kadar da emin değilim ![]() Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır ![]() Bilgelik dünyanın düzenini değiştirmekten çok, kendi isteklerini değiştirmektir ![]() En önemli insani çaba, eylemlerimizde ahlaklı olmak için çalışmaktır ![]() ![]() ![]() Ancak başkaları için yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır ![]() İlkelerin boğazına dolanıp dibe batmaktansa, oportünist olup suyun üstünde kalmayı yeğlerim ![]() Bir kum tanesinin sırrını çözmeyi başarsaydık, bütün dünyanın sırrını öğrenmiş olurduk ![]() Aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç almayı uman kişiye aptal denir ![]() ![]() ![]() Evrenin en anlaşılmaz özelliği anlaşılabilir olmasıdır ![]() Çok hırslı insanlar, toplumda övülürler ve onların hep başarıya ulaştıkları düşünülür ![]() ![]() Bazı erkekler kadınları anlamaya çalışır, diğerleri kendilerini daha basit konulara adarlar, örneğin görelilik kuramına ![]() Gençliğimizde düşüncelerimizi oluşturan tüm konular sevgiyle ilgilidir, sonraları ise tüm sevgimiz düşüncelerimiz olur ![]() Yeryüzündeki şartların düzelmesi, sadece bilimsel buluşlardan çok ahlaklı bir yaşama düzeninin gerçekleşmesine bağlıdır ![]() İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez ![]() ![]() Hala anlayamadınız değil mi? Önemli olan haklı ya da haksız olmak değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|