|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başarılı, dikkat, etmeliyiz, için, nelere, olmak, sınavlarda |
![]() |
Sınavlarda Başarılı Olmak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sınavlarda Başarılı Olmak İçin Nelere Dikkat EtmeliyizSınavlarda dikkat edilecek konular Sınav yerinizi önceden görmelisiniz ![]() Konu ve sorulara odaklanma ![]() ![]() ![]() -Rahat giysiler giymelisiniz ![]() etmemeli ![]() -Endişelenmemelisiniz ![]() ![]() Planlama yapmalısınız Soruları kendi fikrinize ve mantığınıza göre değil soru metninde var olan ifadeye göre çözmelisiniz ![]() Soruları dikkatli ve gereken hızda okumalısınız ![]() anlamak gerekir ![]() Seçeneklerin hepsini okumadan cevap şıkkını işaretlememelisiniz ![]() Yapamadığınız sorulara soruyu çözme yakınlığına göre belirleyici işaretler koyarak geçmeli tüm sorular bittikten sonra sırasıyla geri dönüp çözmelisiniz ![]() İşaretler şöyle olabilir: + konuyu biliyorum çözüme yakınım ![]() -çözebileceğimden emin değilim çok zorlandım ![]() ?çözdüm ama cevabımdan emin değilim ![]() X hiçbir fikrim yok Paragraf sorularında, önce soru cümlesini okumalı sonra paragrafı okunmalı ![]() ![]() olabilir ![]() Altı çizili, koyu renkli , tırnak içindeki kelimelere ve ifadelere dikkat etmelisiniz ![]() Hiçbiri, olamaz, değildir, yoktur, çıkarılamaz, gibi soru köklerinde olan belirleyici kelimelere dikkat etmelisiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|