![]() |
Birbirinden Güzel İlahi Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birbirinden Güzel İlahi SözleriBirbirinden Güzel İlahiler Birbirinden Güzel İlahi Sözü Ağlaya ağlaya Ağlaya ağlaya bu deli gönlüm İsterim aşkınla yansın Allahım Dağlarında mecnun geçen şu ömrüm İsmini yad eder gezer Allahım Aşıklarız amacımız mevladır Bu dünyaya gönül vermek beladır Allah Allah demek ruha gıdadır İsmin için bizleri affet Allahım Medet canı bulur elbet cannanı Aşıkların arşa çıkar figanı Yoldaş eyle yarab bize imanı İstediğim budur senden Allahım CAN MUHAMMED NURDAN AHMED Muhammed dünyaya geldi Melekler tebliğe indi Cihan muradına erdi Can Muhammed nurdan Ahmed Kırk yaşına girdi Ahmed Peygamber oldu Muhammed Hem donandı sekiz cennet Can Muhammed nurdan Ahmed Dileriz haktan inayet Umarız senden şefaat Son nefeste hem selamet Can Muhammed nurdan Ahmed CAN-I DİLDEN AŞIKAM Can-ı dilden aşıkam billahi Beytullah'a ben Gör beni daim münacaat eylerim Allah'a ben Sen ki; mihnetle heba ettin cevahir ömrünü Başladım şimden geru nat-ı Rasulullah'a ben Hazreti Azrail'e can vermeye fahreylerim Yüz sürünce ravza-i pak-i Habibullah'a ben Kesmem ümidim say'idüp, çıksam Arafat dağına Yandıram Şem'im fitilim Aşk-u Şevkuliah'a ben Allah-u Allah Ömrün bitirmiş viranemiyem Aklın yitirmiş divanemiyem Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Kanat vururum, döner dururum Yanar kurururm, pervanemiyem Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Yaşlı gözlerim, tutmaz dizlerim Yolun izlerim, mestanemiyem Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Aşkî can feda, olsa ne fayda Aşk oku yayda, kemanemiyem Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Allahu Allah Sevdim Seni Mabuduma Sevdim seni Mabuduma, canan diye sevdim Bir ben değil alem sana hayran diye sevdim Evladı ıyalden geçerek ben ravzana geldim Ahlakını methetmede Kur'an diye sevdim Kurbanın olam şahı resul, kovma kapından Didarına müştak olan yezdan diye sevdim Mahşerde nebiler bile senden medet ister Gül yüzlü melekler sana hayran diye sevdim ![]() ![]() ![]() Medinenin Yollarına Birgün deyip nasip olsam Medinenin yollarına Bu biçare olan gönlüm Düştü hasret narlarına Ah Medinem gelemedim Gül desteler dermedim Murat dedim dua ettim Muradıma eremedim Hazırlanır hacıları Güzel nurlu bacıları Bendende selam götürün Ey Medine yolcuları Sinem yara kapanmıyor Hasret ile yaşanmıyor Medineye gönül verdim Derdim büyük çekilmiyor Dilediğim erişeyim Sevdiğimle görüşeyim Hak yeterki nasip etse Öleceksemde öleyim Canım Kurban Olsun Canım kurban olsun senin yoluna Adı güzel kendi güzel Muhammed Gel şefaat eyle kemter kuluna Adı güzel kendi güzel Muhmamed Mümin olanların çoktur cefası Ahirette vardır zevk-ü sefası Onsekizbin alemin Mustafası Adı güzel kendi güzel Muhammed Yunus der neylerem cihanı sensiz Sen hak peygambersin şeksiz gümansız Sana inanmayan gider imansız Adı güzel kendi güzel Muhammed Gül Yüzünü Gül yüzünü rüyamızda Gürelim ya RESULALLAH Gül bahçene dünyamızda Girelim ya RESULALLAH Sensin gönüller sultanı Getiren yüce Kur'anı Uğruna tendeki canı Verelim ya RESULALLAH Aşkınla yaşarır gözler Hasretinle yanar özler Mubarek ravzana yüzler Sürelim ya RESULALLAH Veda edip masivaya Yalvarıp yüce Mevlaya Şefaat - Mustafa' ya Erelim ya RASULALLAH Levleke dedi sana hak Bağışla yüzümüze bak Huzurullaha yüzü ak Varalım ya RASULALLAH Derviş derki kardeşlere Çok selavat ver kardeşlere Gül yüzünü göre göre Ölelim ya RASULALLAH Kâbe'nin Yolları Kâbe'nin yolları bölük bölüktür Benim ciğerciğim delik deliktir Dünya dedikleri bir gölgeliktir Canım Kâbem varsam sana Yüzüm gözüm sürsem sana Eşim dostum yüklesinler yükümü Komşularım helal etsin hakkını Görmez oldum ırak ile yakını Canım Kâbem varsam sana Yüzüm gözüm sürsem sana Ey Aşık-ı Dildade Ey aşık-ı dildade, gel nuş edelim bade Bir bade gerek amma, kim içile me'vade Sakisi ola Mevla, Ak dahi anın esma Bir kez nuş eden kat'a, gam görmeye dünyade Bir kez içen aşıktır, aşkında ol sadıktır Aşk ona hem layıktır, Mecnun ile Ferhade İşit bu Sezai'den, ne gördü Fenai'den Dost yüzünü gösterdi, mir'at-i mücallade |
![]() |
![]() |
|