![]() |
Hikaye::::: Cenneti Satın Almak |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Hikaye::::: Cenneti Satın AlmakGünün son dersinin sonuna gelinmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız,Ali gecikmek için elinden geleni yapıyordu ![]() ![]() ![]() Öğretmeni,onun bu halini fark etti: -Hayrola Ali,eve gitmeyecek misin? -Sizinle konuışmak istiyordum öğretmenim ![]() -Peki Ali,ne söyleyeceksin bakalım? -Ahmet arkadaşımın durumları pek iyi değil galiba ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmen şaşırdı ![]() ![]() ![]() -Sizin maddi durumunuz pek iyi değil Ali? -Evet öğretmenim ![]() ![]() Ama bende çalışıyorum ![]() -Nerede çalışıyorsun? -Simit satıyorum ![]() Öğretmen iyiliğin bu kadarına ne demeliydi şimdi?Onu,bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı ![]() -Büyüyünce ne olmak istiyorsun Ali? -İnsanlara daha çok yardım etmek için,çok zengin bir iş adamı? -İstersen acele etme;çok zengin olduğun zaman insanlara yardım edersin ![]() -Olmaz öğretmenim ![]() -Neden olmaz? -Üç sebepten dolayı olmaz ![]() Birincisi:Bu para zaten benim değil ![]() ![]() ![]() İkincisi:'Ağaç yaş iken eğilir ![]() ![]() ![]() Üçüncüsü:Şimdi,ancak hergün bir simit parçası kadar yardım edebiliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|