![]() |
Hayır Herşey Bitmedi |
![]() |
![]() |
#1 |
evrem88
|
![]() Hayır Herşey BitmediÇİTLERİN KENARINA dizilmiş çiçekler gibi, dizilmişiz hayatın duvar kokan koridorlarına! ![]() ![]() Yine de biz, belki bu halimizle, evet şu halde, güzeliz efendim! ![]() ![]() Güzeliz, çünkü varız ![]() ![]() Düş Vakitleri'nde Tarık Tufan diyordu ki: ”Ve son söz hâlâ söylenmedi ![]() Herşey bitmedi ![]() Hayır, Rabbin seni unutmadı ![]() ![]() ![]() Bu, kâinatın tek eskimeyen kitabından, Rabbimizden bir hitaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir film yapımcısı olun ve gördüğünüz şeylerden kendinizce bir gösteri hazırlayın ![]() Çünkü, hayattan kareler gözlerimizin önüne düştükçe, ve her bakışta daha fazla kare yakalamaya çabaladıkça, işte o zaman anlaşılır gibi oluyor: Hayat ne geniş! ![]() ![]() Şu son soluğa kadar, öyle geniş ki ![]() ![]() ![]() Bugünden kareler misal ![]() ![]() ![]() Bugünkü filmim işte ![]() Ayakları sakat fakat yüzü gayet mütebessim, mutlu bir genç kız tezgâhtarlık yapıyor ![]() Sağlıklı iki ayrı genç kız, sohbet halindeler ![]() ![]() ![]() Sınavlara hazırlanan küçüklerin ellerinde yaprak testler, kalemler, silgiler ![]() Kirlenmiş üstü başıyla gördüğü herkese elini uzatıp “Para!” diyen çaresiz meczup ![]() İdealleri uğruna sokaklara dökülmüş, broşür dağıtan gençler ![]() Mescitte kucağında uyumuş çocuğuyla Kur'ân okuyan anne ![]() Tüm kitaplarını okuduğu yazara son kitabını imzalatmak üzere kitapçıya gelen gencin heyecanı ![]() Okunan birkaç satır üstüne bir düşünce: “Ölüm, güzel!” Tıpkı Ölüm Son Değildir kitabında bahsolunduğu gibi ![]() ![]() ![]() Bir başka kare ![]() ![]() ![]() Anlaşılıyor ki, çocuklar çok iyi birer hediye aynı zamanda ![]() O'ndan gelen hediyeler ![]() ![]() ![]() O'na kurban olmayı, hayatını O’na hediye etmeyi hatırlatıcı belki ![]() Kareler birikmeye devam ediyor ![]() ![]() ![]() Bir hediye paketinin insanların öfkelenmelerine neden olabilmesi ![]() Kolsuz ve bacaksız bir amcanın ağzıyla muhasebe kaydı yapması ![]() Ve dahası ![]() ![]() ![]() Yeni tanıştığım bir ağabeyin elime tutuşturduğu ‘sabah duası ![]() Yerde neşeyle zıplayan serçe ![]() Ve saire ![]() ![]() ![]() Parçasıyız biz de kent yaşamının ![]() Şanslıyız belki, türlü insan manzaralarına tanık olabiliyoruz ![]() Farkettim ki yeniden, biz yaşıyoruz! İçimin kıpır kıpırlığı bundan olsa gerek ![]() Farkettim ki, işte şu duvar kokulu koridorlar, işte uçsuz bucaksız ovalar, işte okyanus, işte buzullar ve yanardağlar ![]() ![]() ![]() ‘Bir işte ![]() ![]() ![]() Çünkü Nerede isek, hayatımızın sayacı orada geriye doğru çalışıyor ![]() Öyleyse, Buradayım ve burayı seviyorum ![]() Yaşıyorum ve yaşamayı seviyorum! ![]() ![]() Çünkü biri dedi ki: “Hayır, herşey bitmedi! ![]() ![]() 23/03/2007 © 2009 karakalem
![]() |
![]() |
![]() |
|