Köpek Eğitimi Kaç Gün Sürer |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köpek Eğitimi Kaç Gün SürerKöpek Eğitimi Nedir? Eğitim esnasında öğretilen komutlar köpeğinizle anlaşma yolunda ilk adımlar olabilir ancak önemli olan gerek insan veya hayvan topluluğu içerisine çıktığında gerekse sahibiyle yalnız kaldığında kimseyi rahatsız etmemeyi öğrenmesi,sosyal davranmayı bilmesi,zamanla komutlara gerek duymamasıdır Köpeğe en iyi eğitim hangi ortamda verilir? Köpeğin kendi yaşadığı ortamda, sahibinin gözetiminde Böylece köpekte ayrılık stresi oluşmayacak ve özlem içerisinde olmayacak,eğitmen tarafından eğitim esnasında köpek sahibine eğitim hakkında bilgi aktarımı olacaktır Eğitim nekadar sürer? Temel ve ileri itaat eğitimi 3-4 hafta Eğitim Adaptasyonu nedir? Köpeğin temel ve ileri itaat eğitimlerinin bir köpek eğitmeni tarafından verilmesi sonrası öğrendiklerini sizinle de yapması için eğitmenle birlikte çalışmanız Temel eğitim bir köpek için şarttır TEMEL EĞİTİM verilirken aceleci olmayıp, komutları yavaş yavaş köpeğe öğretmeliyiz Aksi taktirde köpek zevk almaz ise inat yapabilir ve hatta eğitimden soğuyabilir Köpeklerde aynı çocuk piskolojisine sahiptirler, olumsuz ortam ve hareketlerden çok çabuk etkilenirler TEMEL EĞİTİM aşamasında çok sabırlı ve toleranslı olunmalıdır Sevk kayışı (yedek) ile bağımlı olarak altı ay kadar beraber olmak gerekir,bütün eğitimi bitse bile |
|