![]() |
Yeni Eğitim Yasası Maddeleri 2012 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Eğitim Yasası Maddeleri 2012![]() Kuran'ı Kerim'i seçmeli ders haline getiren ve imam hatiplerin orta kısmını açmayı sağlayan yasanın içeriği 14 maddelik yenilik içeriyor ![]() MADDE 1 Mecburi ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubunu kapsar ![]() ![]() MADDE 2 İlköğretim; 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokul ve ortaokuldan oluşur ![]() MADDE 3 İlköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokulların bağımsız kurulması esastır ![]() ![]() MADDE 4 Büyüklüğüne' ibaresi 'ilkokul ve ortaokullar birlikte veya ayrı oluşlarına, büyüklüğüne' şeklinde değiştirildi ![]() MADDE 5 Gelirler, il özel idarelerince, ortaöğretim kurumlarının arsa temini, bina, bakım, onarımı ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılır ![]() MADDE 6 İlköğretim 5,6,7 ve 8 ![]() ![]() MADDE 7 Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsar ![]() ![]() MADDE 8 İlköğretim; ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulacak ![]() ![]() MADDE 9 "İlköğretim kurumları; 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile 4 yıl süreli ve zorunlu farklı programlar arasında tercih imkanı veren okullar imam-hatip okullarından oluşur ![]() ![]() ![]() MADDE 10 "Ortaöğretim, ilköğretime dayalı, 4 yıllık zorunlu, örgün veya yaygın öğrenim veren genel, meslekî ve teknik öğretim kurumlarının tümünü kapsar ![]() ![]() MADDE 11 Zorunlu ortaöğretim 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanır ![]() ![]() MADDE 12 Mesleki Eğitim Kanununun 18 ![]() ![]() MADDE 13 '8 yıllık kesintisiz ilköğretim' ibaresi 'ilköğretim ve ortaöğretim' şeklinde değiştirildi ![]() MADDE 14 Meslek lisesi mezunlarına üniversite giriş sınavında verilmesi öngörülen yüzde 4'lük ek puan tamamen kaldırıldı ![]() |
![]() |
![]() |
|