Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, eğitim, maddeleri, yasası, yeni

Yeni Eğitim Yasası Maddeleri 2012

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeni Eğitim Yasası Maddeleri 2012

Kuran'ı Kerim'i seçmeli ders haline getiren ve imam hatiplerin orta kısmını açmayı sağlayan yasanın içeriği 14 maddelik yenilik içeriyor İşte yeni yasa maddeleri:

MADDE 1 Mecburi ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubunu kapsar Bu çağ çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayı sonunda başlar, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yıl sonu biter

MADDE 2 İlköğretim; 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokul ve ortaokuldan oluşur

MADDE 3 İlköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokulların bağımsız kurulması esastır Ancak şartlara göre liselerle de kurulabilir

MADDE 4 Büyüklüğüne' ibaresi 'ilkokul ve ortaokullar birlikte veya ayrı oluşlarına, büyüklüğüne' şeklinde değiştirildi

MADDE 5 Gelirler, il özel idarelerince, ortaöğretim kurumlarının arsa temini, bina, bakım, onarımı ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılır

MADDE 6 İlköğretim 5,6,7 ve 8 sınıflarında eğitim görenler eğitimlerini bu kurumlarda tamamlar

MADDE 7 Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsar Bu çağ çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayı sonunda başlar, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter

MADDE 8 İlköğretim; ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulacak Ancak imkan ve şartlara göre, ilkokul, ortaokul veya liselerle birlikte de kurulabilir

MADDE 9 "İlköğretim kurumları; 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile 4 yıl süreli ve zorunlu farklı programlar arasında tercih imkanı veren okullar imam-hatip okullarından oluşur Ortaokul ve liselerde Kur'an-ı Kerim ve Hz Peygamberimizin hayatı, seçmeli ders olarak okutulur

MADDE 10 "Ortaöğretim, ilköğretime dayalı, 4 yıllık zorunlu, örgün veya yaygın öğrenim veren genel, meslekî ve teknik öğretim kurumlarının tümünü kapsar Bu okulları bitirenlere ortaöğretim diploması verilir

MADDE 11 Zorunlu ortaöğretim 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanır Bakanlar Kurulu uygulamayı bir eğitim-öğretim yılı ertelemeye yetkilidir

MADDE 12 Mesleki Eğitim Kanununun 18 maddesinde yer alan "yüzde onundan fazla" ibaresi madde metninden çıkarıldı

MADDE 13 '8 yıllık kesintisiz ilköğretim' ibaresi 'ilköğretim ve ortaöğretim' şeklinde değiştirildi

MADDE 14 Meslek lisesi mezunlarına üniversite giriş sınavında verilmesi öngörülen yüzde 4'lük ek puan tamamen kaldırıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com