Çorba Tarifleri |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorba TarifleriSütlü Mantar Çorbası tarifi Malzemeler 250 gr taze mantar 4 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Tuz Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı Mantarlar temizlenip ince ince doğranır Un ve su blenderle çırpılıp tencereye alınır Mantarlar ilave edilir Tuz eklenip 20 dakika pişirilir En son süt eklenip 5 dakika daha pişirilir Mısırlı Domates Çorbası Malzemeler 1 adet soğan 3 diş sarımsak 2 adet sivri biber 3 çorba kaşığı domates püresi 3 su bardağı su 250 gr konserve mısır 1 çorba kaşığı sıvı yağ Mısırlı Domates Çorbası Yapılışı Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarmısak kavrulur Sivri biberler incecik doğranıp eklenir Domates püresi eklenip 5 dakika pişirilir 3 bardak su, tuz ve mısır taneleri eklenip 10 dakika daha pişirilir Sıcak servis yapılır Balkabağı Çorbası Malzemeler 1 kg balkabağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı doğranmış zencefil Tuz Kırmızı pul biber 1 litre sıcak su üzeri için Krema Frenk soğanı Yapılışı Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Balkabağının kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin Zerdeçal, tuz, zencefil, pul biberi ekleyip 2-3 dakika soteleyin Sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp karışımı püre haline getirin Tekrar ocağa alın ve kaynatın Gerekirse sıcak su ilavesi yapın Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini krema ve frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın |
|