![]() |
Mutluluğun Tarifi Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutluluğun Tarifi Nedir?Fazla müzik dinlemiş olmanın yol açtığı keyifli fakat yorgun baş ağrısını çekiyorum ![]() Dışarıda, bu mevsim hayali bile kurulamayacak serinlikte ve grilikte hoş bir hava, içeride kendim ve ben varız ![]() Bulutların sebep olduğu loşluk arttıkça mutlu olma baskısı azalıyor sanki ![]() ![]() Durgun ve derin ve dolu bir hüzün bu ![]() İnsan olmanın getirdiği yükümlülüklere boyun eğmiş ve bu ağırlıkla boynunu eğmek zorunda kalmış bir tamlık ![]() Kötü değil, eksik değil, acı değil ![]() Ama var ve orada duruyor ![]() İyi edebiyatın insanın kalbinde akıttığı bir dere gibi ![]() Duyguların sözcüklere giyindiği, sözcüklerin cümlelerle kucaklaştığı, söyleneceklerin bitebildiği, yaşamın sonsuz olduğu bir yerdeyim ![]() Buna mutluluk diyebilirim ![]() Eğer mutluluğu tarif etmek gibi bir usta işine soyunmaya kalkışacak kadar fütursuz olsaydım işte aynen böyle anlatırdım ![]() Hafif baş ağrısı, serin bir ten, hiçe yakın beklenti, çokça anı, karanlık ve unutulduğu sanılan bir noktadan bir kez daha parlamaya başlayan sevebilme yeteneği ![]() ![]() ![]() Göze alabilme, cesarete değeceğine karar verme, hiçe sayma ![]() ![]() ![]() Hiçlikle bir defa daha selamlaşıp aynı yönde yol alabilme ![]() ![]() ![]() Hiç artı hiç eşittir hiç formülünü hücrelerde hissedebilme ![]() ![]() ![]() Kısacası bütün olma! Dünyayla, dostlarla, düşmanlarla, okurlarla, yazmazlarla, yazanlarla, çocuklarla, büyüklerle ve büyük olduğunu zannedenlerle kaynaşma! Tamlıktan kastettiğim bu ![]() Sabun kokusu, ütülü çarşaf, çekmecede saklanan lavanta, derli toplu yerleşik düzen, yaşanmışlık, sinmiş sesler, silinmiş gözler ![]() Yaşayanlar ve ölmüşler ![]() Varlığını sürdürenler ve hiç var olamamış olanlar ![]() Kahkahalar, gözyaşları, ince imalar, sert kavgalar, çekişmeler, hayal kırıklıkları, iyi günler, kötü günler ve yok günler ![]() Varlığın gücü yoklukla başa çıkamaz ![]() Doğrusu, varken yokluğa uyum sağlamaya çalışmak ![]() Düşünüyorum öyleyse varım tipi klişelerden uzak durup, düşünüyorum ama emin miyim diye sormak ![]() Ben kimim, neden, nasıl cinsi zor ve cevapsız soruları ya tam sormak ya da yakınından bile geçmemek ![]() Gizemi, mağazaların indirim kampanyalarında aramak yerine gözbebeklerinde bulmaya çalışmak ![]() Hayatın sırrını! Her nefesin, her anın, her dokunuşun hakkını verebilmek ![]() Sakin bir yalnızlıkta bütün insanlıkla kucaklaşabilmek ![]() Özetle sevmek ve hatta sevilmek! Mutluluğun tarifi nedir? hakkinda aciklamalar Mutluluğun tarifi nedir? konusunda bilgiler ![]() |
![]() |
![]() |
|