Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çömlek, fıkrası, hesabı, hocanın, nasrettin

Nasrettin Hocanın Çömlek Hesabı Fıkrası

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasrettin Hocanın Çömlek Hesabı Fıkrası

Nasrettin Hocanın Çömlek Hesabı

Ramazan günlerini hesaplamak için bir çömlegin içine her gün bir tas atar, Hoca Bir avuç tas doldurur çömlegin içine Hoca'nin yaramaz oglu, muziplik olsun diye

Bir zaman sonra arkadaslari: "Bugün Ramazan'in kaçi acaba? diye sorarlar Hoca'ya Hoca'da: "Simdi eve gider ögrenirim Biraz sabredin" der ve evinin yolunu tutar

Çömlegi bosaltir; bir sayar, iki sayar Taslarin yüz yirmi bes tane oldugunu görür Saskin bir halde döner arkadaslarinin yanina Hoca "Arkadaslar, bugün, Ramazan'in kirk besi" der

Hoca'nin bu cevabina gülüsürler arkadaslari Aralarindan biri:

"Aman Hocam, bir ay otuz gündür Hiç Ramazan'in kirk besi olur mu?" diye itiraz eder

Hoca, biraz saskinlik biraz da kizgin bir ifadeyle: "Ben yine insafli davrandim Benim çömlek hesabina bakacak olursak; bugün Ramazan'in yüz yirmi besi!"der

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com