![]() |
Argon Kaynakçısı Mesleği Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Argon Kaynakçısı Mesleği Nedir?Argon kaynakçısı meslek tanıtımı Argon kaynakçıları,argon gazı ve tıg cihazları ile metal parçalarını çeşitli şekillerde kesip birleştirip veya tamir ederler ![]() ![]() havada da çalışırlar ![]() ![]() ![]() Argon Kaynakçısı mesleğinin eğitim süresi ilköğretimden sonra 2 yıl, lise ve daha üst düzeyde genel eğitimden sonra ise 1 yıldır ![]() Metal sanayi işletmelerinde, oto sanayi, gemi, uçak sanayi, kazan ve kapı, pencere imalathanelerinde çalışırlar ![]() Meslek eğitimine başlamadan önce öğrenci ilgili işyeri ile çıraklık sözleşmesi imzalandığından eğitim tamamlandıktan sonra da genellikle aynı işyeri tarafından istihdam edilmektedir ![]() Usta unvanını alanlar ise kendi adlarına bağımsız işyeri açabilmektedirler ![]() Mesleğin eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki eğitim merkezlerinin kaynakçılık bölümünde ve endüstri meslek liselerinin metal işleri bölümlerinde verilmekte iken Modüler program çalışması sonucu “Argon kaynakçılığı” meslek dalı adı altında eğitim verilmemektedir ![]() tarihinden önceki bilgileri kapsamaktadır ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili Eğitim Kurumları, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Bilgi Merkezi, Bünyesinde Meslek Bilgi Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri ![]() iskur |
![]() |
![]() |
|