![]() |
Küçük Dipnotlar-Küçük Dip Notlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Dipnotlar-Küçük Dip NotlarKüçük dipnotlar-Küçük dip notlar Derleme toplama sizler çin hazırladığımız pratik çözümler Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delinDaha kolay pişecektir Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatınBu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edinBöylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyunBöylece daha lezzetli olur Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletinDaha sonra pişirin Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|