Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıyma, saklama, yöntemi

Kıyma Saklama Yöntemi

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıyma Saklama Yöntemi



Kıyma Saklama Yöntemi

Pratik kıyma saklama yöntemi

Uzmanlar sağlıklı beslenmek için dondurulmuş et ürünlerini sadece bir kez çözdürüp kullanmak gerektiğini önemle belirtiyor

Birden fazla kez dondurup çözdürmek besin değerinin düşmesine ve zararlı bakterilerin üremesine neden olur

Kıymayı buzlukta ihtiyaç duyacağımız kadar parçalar halinde saklamak için pratik bir öneri:



•Kıymayı ağzı kilitlenen bir naylon buzluk poşetine koyun

•Kıymayı düz bir zemine koyup üzerine bastırıp düzleştirin

•Poşetin içinde hava kabarcıklarının kalmamasına özen gösterin

•Bir cetvel yardımıyla, birer kullanımlık kıyma parçaları oluşturun

•İhtiyacınız olduğunda, bir parçayı kırıp ya da mutfak makasıyla kesip alabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.