![]() |
Yemekte Uyulması Gereken Görgü Kuralları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekte Uyulması Gereken Görgü KurallarıSofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları nelerdir Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları şöyledir; Peçete diz üzerine katlı olarak serilir ![]() ![]() ![]() ![]() Protokol servisinde karabiber kokusu nedeniyle yer almaz istenmemelidir ![]() Üst düzey resmî misafir peçetesini açmadan diğerleri açmamalıdır ![]() Masadan kısa süreli ayrılmalarda peçete sandalyeye bırakılır ![]() İşi biten peçete servis tabağının sağına öylece bırakılır ![]() Kullanılan kâğıt peçete de katlanmadan servis tabağının sağına bırakılır ![]() Kesinlikle buruşturulmaz ![]() ![]() Protokol yemeğinde masa örtüsü ve kumaş peçete aynı renkte olmalı, mümkünse beyaz olmalıdır ![]() İki el masa altında olmamalı, en az bir el yukarıda olmalı ![]() ![]() ![]() Kaşık çorba içildiği müddetçe kâsesinin içinde olmalıdır ![]() ![]() Limon çatalla sıkılmaz, sağ elle sıkılırken sol el siper yapılır ![]() ![]() Çorbaya ekmek doğranmaz ![]() Tabağa çok fazla eğilinmez ![]() Kaşığın kenarına bırakılması, yemeğin bittiği anlamına gelir ![]() Çorbanın dibini almak için tabak yatırılmaz ![]() Yemek esnasında bıçak-çatal ters şekilde olmalıdır ![]() ![]() ![]() Kaşık sağ elle kullanılır ![]() ![]() Ağza istenmeyen bir lokma (taş, kıl vs ![]() ![]() Elde çatal bıçak, ağızda lokma varken konuşulmaz ![]() Tuzluk ve diğer istenen malzemeler elden ele verilmez ![]() ![]() Yemeği tatmadan tuz atılması görgüsüzlüktür ![]() Çatal ve bıçağın peçete ile silinmesi görgüsüzlüktür ![]() |
![]() |
![]() |
|