![]() |
Acemi Ev Hanımlarının Bilmesi Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acemi Ev Hanımlarının Bilmesi GerekenlerAcemi Ev Hanımlarının Bilmesi Gerekenler Bazı ev Hanımları evi çekip çevirmek konusunda Allah vergisi bir yeteneğe sahip olabilirler ![]() ![]() ![]() BAHAR TEMİZLİĞİ smi bahar temizliğidir, ama ev hanımlarının çoğu bunu kaloriferlerin/sobaların tamamen söndüğü zamana bırakırlar ki bu da neredeyse yaz mevsiminin başına denk gelir ![]() ![]() ![]() ![]() KIŞ HAZIRLIKLARI Kış hazırlığı, yaz sebzelerini farklı usullerle bozulmadan uzun süre dayanır hale getirmektir ![]() ![]() ![]() • Bezelye ve barbunyaları ayıklayıp yıkayın ve hiçbir işleme tabi tutmadan buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya kaldırın ![]() • Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin ve isterseniz buz kalıplarında isterseniz buzdolabı poşetlerine paylaştırarak yine derin dondurucuda saklayın ![]() ![]() • Fasulye ve bamya gibi sebzeleri kaynar suda birkaç dakika bekletip alın ve soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya yerleştirin ![]() ![]() • Patlıcanı karnıyarık için kızartıp dondurucuda saklayabilirsiniz ![]() • Karışık sebze kızartması yapıp domates sos ilave ederek konserve usulünde pratik aperatifler hazırlayabilirsiniz ![]() MUTFAK MİTLERİ Yemek yapmak ne kadar keyif verici olursa olsun her zaman bu işe yeterince vakit ayıramayabilirsiniz ![]() ![]() • Derin dondurucuda haşlanmış nohut, fasulye, buğday gibi besinler bulundurun ![]() ![]() • Bir miktar eti kavurup dondurucuda muhafaza edin ![]() ![]() ![]() • Bir demet maydanozu ince ince kıyın ve bir buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda dilediğiniz kadar saklayın ![]() ![]() • Evde hazırladığınız tavuk veya et sularını buz kalıplarına döküp dondurun ve daha sonra kalıptan çıkardığınız donmuş suları bir buzdolabı poşetine koyun ![]() ![]() • Yeşil yapraklı sebzeler çok çabuk çürür ![]() ![]() ![]() • Her yemeğin sarımsağını ayrı ayrı hazırlamaktansa birkaç saatinizi bu işe ayırın: sarımsakları soyup yemeklik doğrayın ve bir cam kaba alın, üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edip kapağını sıkıca kapatın ![]() ![]() • Bakliyatları kapaklı cam kaplarda saklayın ve mutfağın birkaç yerine defneyaprağı koyun ![]() ![]() • Uyumlu yemek menüleri hazırlayın ![]() ![]() • Bayat ekmekleri rondodan geçirin ve hava almayan bir kaba koyup buzdolabında saklayın ![]() ![]() ASLA YAPMAYIN! • Mutfakta ustaca keşifler yapacak kadar iyi değilseniz ilk defa deneyeceğiniz bir yemekle misafirlerinizin önüne çıkmayın ![]() • Evi temizleme işini misafirlerinizin geleceği güne bırakmayın ![]() ![]() • Deterjanları birbirine karıştırmayın ![]() ![]() • Tuz ruhu kullanmadan önce bir kez daha düşünün ![]() ![]() • Süpürmeden silmeyin ![]() ![]() ![]() • Patates ve soğanları güneşten koruyun ![]() ![]() • Yumurtaları buzdolabına koymadan önce yıkamayın ![]() ![]() ![]() • İyi çekmeyen elektrikli süpürgenizi hemen tamirciye götürmeyin ![]() ![]() Hatice Çalış /Semerkandaile |
![]() |
![]() |
|