Fatih Projesi Ne Demek |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fatih Projesi Ne DemekFatih Projesi Nedir Fatih Projesi Ne Demek Milli Eğitim Bakanlığımız,bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim sürecinin temel araçlarından biri olması ve öğrencilerin,öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanabilmesini gerçekleştirebilmek için yıllardır çok yoğun bir çaba harcamaktadır Bugün okullarımızın tamamına yakını “bilgi teknolojileri” sınıfına sahiptirBilgi teknolojileri sınıfları eğitim sistemine çok büyük katkılar yapmıştır;işte bu noktada Milli Eğitim Bakanlığımız,ülkemizi “bilgi toplumu” olma yolunda şaha kaldıracak yeni bir yaklaşım getirmek için çalışmalara başlamıştırBu yaklaşım;her dersliği bilişim teknolojileri ile donatmayı ve bilgi teknolojileri destekli eğitimin sınıf ortamında yüz yüze eğitimle birlikte kullanılmasını amaçlamaktadır İşte fırsatları artırma,teknolojiyi iyileştirme hareketi yani Fatih Projesi bu amacı gerçekleştirmek için geliştirildiFatih projesi eğitim ve öğretimin niteliğini artırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla bilgi teknolojileri araçlarının öğrenme ve öğretme sürecinde etkin kullanılması için yola çıkıyor Fatih projesi,”E Dönüşüm Türkiye Projesi” kapsamında 2013 yılı sonuna kadar okul öncesi,ilk öğretim ve orta öğretimdeki bütün derslikleri bilgi teknolojileri araçlarıyla donatarak bilgi teknolojisi destekli eğitimi tüm yurda ve tüm dersliklere yaymayı amaçlamaktadır Fatih projesi “Ulaştırma Bakanlığı” ile yapılacak iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilecektir Milli Eğitim Bakanlığımız,bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim sürecinin temel araçlarından biri olması ve öğrencilerin,öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanabilmesini gerçekleştirebilmek için yıllardır çok yoğun bir çaba harcamaktadır Bugün okullarımızın tamamına yakını “bilgi teknolojileri” sınıfına sahiptirBilgi teknolojileri sınıfları eğitim sistemine çok büyük katkılar yapmıştır;işte bu noktada Milli Eğitim Bakanlığımız,ülkemizi “bilgi toplumu” olma yolunda şaha kaldıracak yeni bir yaklaşım getirmek için çalışmalara başlamıştırBu yaklaşım;her dersliği bilişim teknolojileri ile donatmayı ve bilgi teknolojileri destekli eğitimin sınıf ortamında yüz yüze eğitimle birlikte kullanılmasını amaçlamaktadır İşte fırsatları artırma,teknolojiyi iyileştirme hareketi yani Fatih Projesi bu amacı gerçekleştirmek için geliştirildiFatih projesi eğitim ve öğretimin niteliğini artırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla bilgi teknolojileri araçlarının öğrenme ve öğretme sürecinde etkin kullanılması için yola çıkıyor Fatih projesi,”E Dönüşüm Türkiye Projesi” kapsamında 2013 yılı sonuna kadar okul öncesi,ilk öğretim ve orta öğretimdeki bütün derslikleri bilgi teknolojileri araçlarıyla donatarak bilgi teknolojisi destekli eğitimi tüm yurda ve tüm dersliklere yaymayı amaçlamaktadır Fatih projesi “Ulaştırma Bakanlığı” ile yapılacak iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştirilecektir |
|