|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ağırlamanın, iyi, misafirlerinizi, noktaları, püf, şekilde |
![]() |
Misafirlerinizi En İyi Şekilde Ağırlamanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Misafirlerinizi En İyi Şekilde Ağırlamanın Püf Noktalarımisafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamanın püf noktaları! muzun kararmaması için ne yapmalı muz kararmaması meyvelerin için muzların muzun Misafirleriniz geliyor diye panik olmak yerine güzel bir sofra kurmanın ince tekniklerini öğrenerek, zorlukların üstesinden gelebilirsiniz ![]() Misafirleriniz gelmeden önce yaşadığınız paniği en aza indirerek, en güzel yemeği hazırlamak için birkaç ufak ayrıntıya dikkat etmeniz yeterli olacaktır ![]() ![]() Liste yapın İlk olarak neler hazırlayacağınızı yazdığınız bir liste oluşturun ![]() ![]() ![]() Hazırlık Son gün iki ayağınızın bir pabuca girmesini istemiyorsanız bazı şeyleri önceden hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Saklama Pişireceğiniz sebzeleri daha önceden temizleyerek buzdolabı poşetiyle dolapta saklarsanız hiçbir şey olmaz ![]() ![]() Pasta ve kek yapımı Kek yaparken karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce süte batırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı zamanı Tatlılar da bir ya da iki gün önceden yapılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabakları ısıtınServis yapmadan önce tabakları fırında ısıtabilirsiniz ya da sıcak suyla yıkayıp, hemen kurulayabilirsiniz ![]() ![]() Tavalara dikkat Tavada bir şey yaktığınızda alelacele temizleme işlemine girişmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfak sırları " Yumurtanın tazeliğini anlamak için yumurtayı soğuk su dolu bir tasa koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Sarımsakları ayıklarken önce sıcak suya tutarsanız işiniz daha kolay olur ![]() " Soğan soyarken gözlerinizin yanmaması için soğanları doğradığınız bıçağın ucuna küçük bir parça ekmek koyun ![]() " Pastaların üstüne koyduğunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın ![]() " Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın ![]() " Yemek yaparken tencerenin dibi tuttuysa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini örtün, birkaç dakika bekletin ![]() ![]() " Midye, istiridye türü kabuklu deniz ürünleri denizden çıkınca su kaybetmeye başlar ![]() ![]() ![]() " Pilavınız çok pişip lapa haline geldiğinde çok kısık ateşte bir çatal yardımıyla pilavınızı havalandırarak pişirmeye devam edin ![]() ![]() ![]() " Dondurulmuş olan etlerinizi sıcak ortamlarda çözdürmeye çalışmak yanlıştır bunun yerine dondurucudan çıkarılan etler buzdolabının alt kısmında çözülmelidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|