![]() |
Elmanın Kararmamasi İcin Püf Noktası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmanın Kararmamasi İcin Püf NoktasıElmanın kararmamasi icin Püf Noktası Elma dilimleri kesilir kesilmez niçin kahverengileşir, hiç düşündünüz mü? Konuyu merak ediyor ve kestiğim elma dilimlerinin kararması engelenebilir mi diyorsanız işte yanıtı: Massachusetts Üniversitesi'nden gıda bilimcisi Lynne McLandsborough'un yanıtı: Elma kesildiği veya ezildiği zaman hasarlı doku oksijen ile temas eder ![]() ![]() ![]() ![]() Koyulaşmayı engellemenin bir yolu taze kesilen dilimlerin üzerini şeker veya şekerli şurup ile kaplamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|