![]() |
Görgü Kuralları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Görgü Kuralları NelerdirGörgü Kuralları Nedir Görgü kuralları nelerdir Görgü Kuralları Toplumda Dikkat Edilmesi Gereken Görgü Kuralları nelerdir? Görgü kurallarının ne olduğunu tanımlamak zor ve akıl karıştırıcıdır çünkü kültürden kültüre hatta aileden aileye değişim gösterebilir ![]() ![]() Bu yazı yemek, iş ortamı ve sosyal alanlarda ki temel görgü kurallarına dair özet kuralları kapsamaktadır İşyerinde ki kurallar birlikte çalıştığınız meslektaşlarınıza ve iş arkadaşlarınıza karşı saygı göstermek demektir ![]() ![]() ![]() Her zaman takdim edildiğinizde yada tanıştırıldığınızda ayağa kalkın ![]() Siz insanları tanıştıracağınız zaman daha önemli kişinin ismini önce söyleyin ![]() Telesekreterinize İsminiz, göreviniz, departmanınız ve ne zaman müsait olduğunuza dair kısa ve profesyonel bir mesaj bırakın ![]() Mesaj bırakırken isminizi ve soyadınızı, neden aradığınızı ve telefonunuzu bırakın ![]() Kıyafet kuralına uyun ![]() ![]() Bütün toplantılara tam zamanında gelin ![]() Toplantı sırasında kalemler, ataçlar yada diğer ofis araçları ile oynamayın ![]() Çok gerekmedikçe toplantı sırasında telefonunuzu kapalı tutun ![]() ![]() Oturuşunuza ve duruşunuza dikkat edin —koltuğa gömülmeyin , sandalyenizde geriye yaslanmayın, yada kollarınızı göğsünüzün üzerinde kavuşturmayın ![]() Görgü kuralları; toplumların inanç, eğitim, ekonomik güç, teknolojik seviye, örf ve âdetlerine göre farklılıklar gösterir ![]() ![]() Türkler, Müslüman olmadan önceki hayatlarında görgüye çok önem vermişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türk âilesinde evin reisi babadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görgüden maksat; bir toplumdaki insanların birbiriyle münasebetlerinde olgun, medenî davranışlar içinde bulunarak, fert ve toplumun huzurunu, rahatını temin eder ![]() ![]() ![]() Evde küçükler büyüklerin yanında daima edepli bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Ana babanin yatak odalarina, kapiyi vurup izin almadan girmezler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Görgü Kuralları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Görgü Kuralları NelerdirBaşkalarının eşyalarını kullanırken izin almak ![]() * Büyüklerine saygılı olmak ![]() * Yardım etmek ![]() * Güzel söz söylemek ![]() * Büyüklerini ziyaret etmek ![]() * Hasta olan tanıdıklarını ziyeret etmek ![]() * Başarılı olan kişileri kutlamak ![]() * Tutumlu Olmak ![]() * Konuşmaya başlamadan önce diğerlerinin konuşmasının bitmesini beklemek ![]() * Kurallara uymak ![]() * Temiz ve düzenli olmak ![]() Türk milleti Atatürk’ün önderliğinde birçok hak ve hürriyete kavuştu ![]() ![]() ![]() ![]() Kimse iletişim hürriyetimize engel olamaz ![]() ![]() Herkes duygu ve düşüncelerini kanunlara uymak koşuluyla özgürce söyler ![]() Yedi yaşına gelmiş bütün Türk çocukları parasız olarak ilköğretim okuluna giderler ![]() ![]() Her vatandaş seçme ve seçilme hakkına sahiptir ![]() |
![]() |
![]() |
|