hazırlanması:
1 pirinçleri ıslatın havuçları rendeleyin soğanları el ile küçük küçük doğrayın (blendır ile lezzetli olmuyor)
2 teremyağı eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavrun üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin (etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin) pişmesine yakın havuç koyun et ile beraber pişirmeye devam edin
3 2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın
4 servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin yanına turşu veya domates,salatalık ve ayranla servis yapın 10 kişilik
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.