Eğlenceli Türkü Sözleri |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eğlenceli Türkü SözleriEğlenceli Türküler Eğlenceli Türkü Arkadaşlar Yöresel türkülerimizin içinde oldukca eğlenceli sözleri olan birçok türkümüz var biliyorsunuz benim aklıma gelen Eğlenceli Türkü sözlerini ekliyorum sizlerde aklınıza gelen Eğlenceli Türkü sözlerini konumuza ekliyebilirsiniz Şeker Oğlan Bacada yatan oğlan, gömleği keten oğlan Anasına darılmış, damda yatan oğlan Aman şeker oğlan Aman şeker oğlan, yandım bekar oğlan Anasına darılmış, damda yatan oğlan Aman şeker oğlan, yandım bekar oğlan Anasına darılmış, damda yat sen oğlan Bacada gezen oğlan, gömleği keten oğlan Ah gece gelme gündüz gel, horozdan korkan oğlan Bacaya serdim kilim gel otur benim gülüm Ne dedimde darıldın, tutulsun ağzım dilim Aman şeker oğlan, yandım bekar oğlan Anasına darılmış, damda yatan oğlan Aman şeker oğlan yandım bekar oğlan Aman şeker oğlan, yandım bekar oğlan Anasına darılmış, damda yatan oğlan Aman şeker oğlan Tiridine Bandım Of of Manda yuva yapmış söğüt dalına Amman amman Yavrusunu sinek kapmış Gördün mü amanını yandım Amanını amanını amanını yandım Tiridine tiridine tiridine bandım Bedavamı sandım para verip aldım Tiridine tirindine tiridine bandım Of of Sabahınan erken çifte giderken Amman amman Öküzüm torbadan düştü Gördün mü amanını yandım Of of Aşağıdan gelir türkmen gelini Amman amman Selviye benzettim yarın boyunu Amanını yandım Çekirge Şarkı Sözü Çekirgeyi salıverdim Yazıya yazıya Pot koymadı koyun ile Kuzuya kuzuya Hoplayıver çekirge Zıplayıver çekirge Benim canım çekirge Pıtı pıtı pıtı çekirge Çekirgenin ayağında Narindi narindi Bende sandım kaymakamı Gelini gelini Çekirgenin ayağında Çizmesi çizmesi Ne hoş olur tatlım sende Ne hoş olur bi dönem senle Gezmesi gezmesi Hop hop hopla çekirge Zıp zıp zıpla çekirge Benim canım çekirge Pıtı pıtı pıtı çekirge Cemilem Cemilemin gezdiği Dağlar meşeli imanım Haydi üç gün oldu Cemilem ben bu derde düşeli Gaydırı gubbak Cemilem Nasıl nasıl edelim de biz bu işe Nikahımız kıysın Ünlen gelin hoca Memiş’i Cemile kız ne gezersin havada Basmada fistan Parlak potin ayakta Gaydırı gubbak Cemilem Nasıl nasıl edelim de biz bu işe Nikahımız kıysın Ünlen gelin hoca Memiş’i |
|