![]() |
Alem-i İslam'a Gelsin Bahar |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Alem-i İslam'a Gelsin BaharBahçelere geldi ya, ruhlara gelsin bahar ![]() ![]() Şu kuru dal canlandı ![]() ![]() Her yanından yeşil hayat fışkırdı ![]() ![]() Hal diliyle söyledi: "Diriliş var topraktaki bedene ![]() ![]() Onları da diriltir, beni kim dirilttiyse" ![]() Ağaçlara geldi ya, kalplere gelsin bahar ![]() ![]() Bak tabiat uyandı ![]() ![]() Camurları yıkandı ![]() ![]() Bir renk ve ahenk çarşafına sarıldı ![]() ![]() Ya tozlanmış kalplere, Küf tutmuş yüreklere ne zaman gelir bahar ![]() ![]() Üzerlerine elbet rahmet yağmuru yağar ![]() ![]() ![]() Tohumcuğa geldi ya, umuda gelsin bahar ![]() ![]() Bak küçücük haliyle ne yükleri sırtladı ![]() ![]() Içine sığamadı, kabuğu da çatladı ![]() ![]() Dal verdi, yemiş verdi, kayalara kök saldı ![]() ![]() Hal diliyle söyledi: "Şu ufacık cismime bu gücü Allah verdi ![]() ![]() O'nun ismi olmasa benim takatim neydi? Sevinin ey insanlar, ey zişuur varlıklar ![]() ![]() Ben şu aciz halimle işte 'bismillah' dedim ![]() ![]() Siz de 'bismillah' deyin ![]() ![]() Allah'ı yar edinin ![]() ![]() ve de O'ndan dileyin ![]() ![]() ![]() Zahirde geldi ya, hakikatte gelsin bahar ![]() ![]() İnsanlığa ağlayan gözlere gelsin bahar ![]() ![]() Ötelerde mazlumun yüzüne gelsin bahar ![]() ![]() Dua ile titreyen dudağa gelsin bahar ![]() ![]() Nihayet Alem-i İslam'a gelsin bahar ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|