![]() |
İskender Pala Kitap Cümleleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskender Pala Kitap Cümleleriİskender Pala Kitap Sözleri Iskender Pala sözleri Iskender Pala kitap cümleleri İskender Pala Kitap Sözleri Bir kerre dokunsan teline saz-ı derunun, Bin türlü nevazişle düzelmez bozulunca ![]() ![]() ![]() (Katre-i Matem'den) Bir gülü koklamak gibi seni anmak… Gel Ey ! Avucumda hep dikenler… Kanıyor… kanıyor ![]() ![]() (Gel Ey Gül-İ Rana - İskender Pala) Dudağının değdiği yerde kalbim çarpıyor Rukal ![]() ![]() Kafkaslar'ın şakayığı ! (Babil'de Ölüm, İstanbul'da Aşk) Ne din yasaklamıştır aşkı ne yasalar ; yürekler Allah’a aittir çünkü ![]() Kitab-ı Aşk/İskender Pala Biyolojik savaşlarda ölmez bir çocuk, asıl sevgisiz kalınca ölür ![]() ![]() (Kırk Güzeller Çeşmesi) Aşk gelince burukluğun şiirinde hüzün dokur heceler; ve azarlanmış kalpleri ısırır tam yarısında geceler ![]() ![]() ![]() (Kitab-ı Aşk) İçimde duygular vardı ve onun ellerinin sıcaklığıyla sonsuza kadar yanabilir, götürdüğü yere her gün yeniden gidebilirdim ![]() anlayamıyordum ![]() bebekler gibiydim; ama çok çabuk büyüyordum ![]() ( Babil'de aşk İstanbul'da Ölüm / İskender PALA ) Aşk, yerine göre yol olur yürünür, yerine göre iman olur uyulur ![]() Bazen ateş olup yakar, bazen deniz olup boğar ![]() Sultan olur ülke yönetir, şarap olur sarhoş eder ![]() At olup koşar, kuş olup uçar ![]() Hazine olur viran gönüllerde saklanır, kimya olur hakir topraklan altına dönüştürür ![]() Sır olur saklanır, gonca olur açılır ![]() Gül bahçesi olur kokusuyla âşıkları mest eder, güneş olur âşıklarının ümit meyvelerini olgunlaştırır ![]() Aşk olunca gönüller birleşir, aşk olunca kıyamet koparcasma hareketlilik olur ![]() Aşk olunca şimşekler çakar, rahmetler yağar ![]() Âlemler kıyama kalkarsa aşktandır ![]() Hastaların şifa bulması aşktandır ![]() Aşk ile döner gökler, aşk ile durur kâinat ![]() Aşk, Mecnun'dan Leyla'ya bir feryat, Mansur'dan dara bir sır, gözden kalbe bir yoldur ![]() Ah Mine'l Aşk / İskender Pala |
![]() |
![]() |
|