Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imf, saklanan, sır, şartları

Sır Gibi Saklanan IMF Şartları

Eski 02-26-2009   #1
cansel

Sır Gibi Saklanan IMF Şartları

Sır gibi saklanan IMF şartları

Erdoğan “Hele hele iki madde var ki” demişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin tıkanarak rafa kalkmasına neden olan kabul edilemez talepleri nihayet ortaya döktü Merakla beklenen bu maddelerin ortaya konmasından sonra tartışma da başladı İş dünyası genel olarak sözkonusu maddelerin kabul edilemez nitelikler taşımadığını, Türkiye ekonomisinin tamamını riske atmaya değer bir kabul edilemezlik taşımadığı görüşünde birleşiyor Yerel yönetimlerin gelirlerinin kısılması konusunu kabul edilemez bulan genel olarak yok “Nereden buldun” sorusunun ise kriz ortamında risk yaratabileceği belirtiliyor

Bu arada piyasalar da artık anlaşmanın kesin olarak seçim sonrasına kalacağına yönelik beklentiye girmiş durumdalar Erdoğan’ın son açıklamalarından sonra seçimlerden önce bir anlaşmaya varılacağına yönelik düşünce iyice ortadan kalkmış görünürken, piyasalarda bunun bir tedirginlik yaratmadığı da dikkati çekiyor Reuters’e konuşan bir bankanın tahvil bono yöneticisi “IMF ile ilgili son haberler piyasanın kısa sürede anlaşmanın tamamlanacağı yönündeki beklentisinde bir değişiklik yaratacak gelişme içermiyor” dedi

SIR GİBİ SAKLANAN IMF ŞARTLARI BUNLARMIŞ

1- Gelir İdaresi özerk olsun

2- Nereden buldun diye sorulsun

3-Yerel yönetimlerin geliri kısılsın

Özilhan: Bu şartları gerekli buluyorum

Anadolu Holding İcra Komitesi Başkanı Tuncay Özilhan: Gelir İdaresi’nin özerkliği ve belediyelerin gelirlerinin kısılması konusunda maddeleri yerinde ve gerekli buluyorum ’Nereden buldun’konusunda ise tedirgin olacak bir durum yok Çözülebilir bir yol bulunur IMF’nin bu 3 madde konusundaki tavrını yerinde buluyorum Gelir İdaresi zaten dünyanın birçok yerinde bağımsızdır, ABD de gücünü zaten bu bağımsızlıktan alır Belediyelerin harcamalarının da kontrol edilmesi gereklidir

IMF’yle anlaşma konusunda hükümetin seçim sonrasına bırakma yönünde bir tavrı olduğunu düşünüyorum Seçim öncesi anlaşmanın hükümete karşı kullanılmasını önlemek istiyorlar IMF’yle anlaşma yapılmamasına değiyor mu derseniz? Değmiyor Bu kriz Türkiye’nin değil, batıdan gelen bir kriz Tüm dünya krizin yıkıcı etkilerini azaltmak için tedbir alırken Türkiye’nin de bunu yapması gerekiyor, tedbirler alınmalı

Yırcalı: IMF klasik bir anlaşma öneriyor

Dünya Odalar Federasyonu ve Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı: IMF’yle anlaşma konusunda zaman kaybettiğimiz muhakkak Ancak IMF’nin mali disiplinin sağlanması konusunda istekleri de hükümetin anlaşmaya yanaşmamasında etkili Çünkü bu mali disiplini sağlarken nasıl işsizliği azaltacak, büyümeyi artıracaksınız Hükümetin bu konuda geri adım atmaması yerindedir IMF gördüğüm kadarıyla kriz şartlarını dikkate almadan ’klasik bir anlaşma’ öneriyor Krizde hükümetler piyasaya ’para enjekte etti’ Mali disiplin isteği bunu önler O zaman işsizlik, büyümede hükümetin eli-kolu bağlanır

Hükümet seçimden önce anlaşmayacak TOBB Kadın Girişimci Kurulu Başkanı

Aynur Bektaş: Nereden buldun ve gelir idaresinin özerkleştirilmesi konusunda şu aşamada hükümetin ’ayak diremesi’ yerinde çünkü şu anda uygulamaya geçse ülkenin sonu olur Öncelikle kayıtdışılık azaltılmalı Ama belediyeler konusunda hükümet mutlaka adım atmalıdır Bence hükümet seçimlerden önce anlaşmaya yakın değil

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com