![]() |
Antrenörlük Bölümünde Okutulan Dersler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antrenörlük Bölümünde Okutulan DerslerAntrenörlük bölümü dersleri Antrenörlük dersleri Yüksek öğretim kurumlarının antrenörlük eğitimi programlarında eğitim süresi 4 yıldır ![]() Bu programda; Spor Biyolojisi, Uygulamalı Fizyoloji, Fonksiyonel Anatomi, Kineziyoloji, İlk Yardım İlkeleri, Spor Psikolojisi, Egzersiz Fizyolojisi, Psiko sosyal Açıdan Spor gibi dersler okutulmaktadır ![]() Antrenör yetiştirme kurslarının süresi ortalama 20 gündür (toplam 150 saattir) ![]() Kurs süresince temel ve özel eğitim programları uygulanır ![]() Temel eğitim programında; Spor Anatomisi, Spor Fizyolojisi, Antrenman Bilgisi, Spor ve Beslenme, Spor Psikolojisi, Sporda Yönetim, Teşkilatlanma ve Organizasyon, Spor Hekimliği (İlkyardım, Masaj ve Sakatlanma), Spor Sosyolojisi dersleri okutulmaktadır ![]() Özel eğitim programında; Özel Antrenman Bilgisi, Spor Dalı Teknik ve Taktikleri, Spor Dalı Oyun Kuralları, Sporda Gözlem, Ölçme ve Değerlendirme dersleri okutulmaktadır ![]() Kurs sonunda temel ve özel eğitim programlarında yer alan derslerden yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak sınav yapılmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|