![]() |
Antrenör Maaşları Ne Kadar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antrenör Maaşları Ne KadarAntrenör maaşları Antrenörlerin maaşı Antrenörlük burs ve kredi ve ücret durumu şöyledir; Antrenörlük eğitimini Yükseköğretim kurumlarında alanlar; eğitim süresince Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağladığı harç kredisi, öğrenim kredisi ve yurt imkânlarından yararlanabilirler ![]() Ayrıca özel ve kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı burs ve yurt imkânlarından yararlanabilirler ![]() Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde açılan antrenör yetiştirme kurslarında meslek eğitimi alanlar; kursa katılmak için herhangi bir ücret ödemezler, kurs süresince herhangi bir kazanç da elde edemezler ![]() Eğitim sonrası kazanç ise; sporun türüne, antrenörün sözleşmeli, kadrolu, fahri olarak, amatör yâda profesyonel olarak çalışmasına, antrenörün başarısına, tecrübesine, çalıştığı kulübün büyüklüğüne, amatör yâda profesyonel liglerde olmasına göre değişmektedir ![]() Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak kadrolu çalışanlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre maaş alırlar ![]() sözleşmeli çalışan antrenörler ise daha düşük ücretle çalışmaktadır ![]() Spor kulüplerinde ve diğer kuruluşlarda çalışan antrenörler yaptıkları anlaşmalara göre ücret alırlar ![]() Bazı spor dallarında, profesyonel kulüplerde başarısını ispatlamış antrenörler astronomik ücretlerle çalışmakta hatta yüklü transfer ücretleri almaktadırlar ![]() |
![]() |
![]() |
|