![]() |
Sevgililer Gününün Tarihi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgililer Gününün Tarihisevgililer gününün tarihçesi sevgililer gününün tarihçesi hakkında bilgi Nereden çıkmıştır sevgililer günü bunu bir çoğumuz merak etmişizdir bugünkü konumuzda sevgililer gününün tarihçesi hakkında sizlere kısa bilgiler hazırladık umarız merak edenler için açıklayıcı bilgiler sunmuşuzdur ![]() Öncelikle Sevgililer Günü Tarihçesi Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gün ![]() ![]() ![]() ![]() Günümüzde Sevgililer Günü 14 Şubat, 1800 yıllarda Amerika'lı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur ![]() ![]() Dünyada sevgililer günü Hristiyan kökenli bayramlardan biri olduğu için bir çok müslüman ülkesinde hoş karşılanmamaktadır ![]() ![]() Kaynak Vikipedia |
![]() |
![]() |
![]() |
Sevgililer Gününün Tarihi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgililer Gününün TarihiSevgiler Günü'nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bayram, halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu ![]() ![]() Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı'nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu ![]() ![]() Erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı ![]() ![]() İmparator 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu emre uymayanların arasında Aziz olarak kabul edilen filozof Valentinus'da vardı, gezerek dinsel vaazlar veriyor ve İmparator'un hatalı olduğunu anlatıyordu ![]() ![]() ![]() Hapishaneyi korumakla görevli gardiyanın kızkardeşi Julia'nın gözleri doğuştan görmemektedir, gardiyan Valentinus'un anlattığı İsa ilgili öykülerin arasında körlerin gözlerinin açıldığını öğrenince, kardeşini gizlice Valentinus'un yanına getirir ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün sorar; - "Valentinus, Tanrı gerçekten dualarımızı duyar mı?" Aziz gülümser; - "Evet, herbirini ![]() Julia; - "Her sabah ve her gece ne için dua ettiğimi biliyormusun? Görebilmek için dua ediyorum, senin bana anlattıklarını görmeyi çok istiyorum ![]() Valentinus; - "Tanrı bizim için en iyi olanı yapar, yeter ki buna inanalım ![]() Julia, yere diz çöker ve; - "Böylesine inanmak istiyorum, yardım et ![]() Beraberce duaya başlarlar ![]() - "Valentinus, görüyorum, görüyorum ![]() Valentinus duaya devam etmesini söyler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Julia, mezarın yanına pembe çiçekler açan bir badem ağacı diker ![]() ![]() Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı ilk olarak 14 ![]() ![]() ![]() ![]() Zamanla 14 Şubat sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline gelmiştir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|