![]() |
En Damar Şarkı İsimleri - En Damar Şarkı Listesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Damar Şarkı İsimleri - En Damar Şarkı ListesiEn iyi Damar Şarkılar Gelmiş geçmiş tüm zamanların en damar arabesk şarkıları Aktüel dergisinin büyük jürisi en iyi damar parçaları seçti işte o parçalar ve hikayeleri 20 - Adnan Şenses / NEDEN SAÇLARIN BEYAZLAMIŞ Söyleyene göre ismi değişen bu arabesk klasiği karşımıza bazen “Deli gibi sevdim” bazen “Dünyanın derdi bitmez” hatta “Sen de yanmışsın” olarak çıksa da orijinal adı “Neden saçların beyazlamış”tır ![]() ![]() ![]() 19 - İbrahim Tatlıses / ACI GERÇEKLER Belki birçoğumuz şarkının isminden şarkıyı hatırlayamadı ![]() seli gibi boşalır gelir ![]() ![]() 18 - Esengül / TAHT KURMUŞSUN KALBİME Müslüm Gürses’in de ününü borçlu olduğu şarkılardan biri olan “Taht Kurmuşsun Kalbime”yi meşhur eden Esengül’ün sesi olur ![]() ![]() 17 - İbrahim Tatlıses / YIKILMIŞIM BEN İbrahim Tatlıses sinema filmleri yaptı talk show programları hazırladı köşe yazarlığı yaptı oyuncu oldu senarist oldu… Hatta yönetmen koltuğuna bile oturdu ![]() ![]() ![]() ![]() 16 - Kibariye / KİM BİLİR Arabesk müziğinin yasak olduğu dönemlerde hem kadın olarak ortaya çıkması hem sesinin özgünlüğü hem de hiçbir yasaya kurala gelir olmayışı bu şarkıyı tüm zamanların en “heyvimetal arabeski” yapar kanaatindeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 - Hakkı Bulut / HENÜZ ÜÇ YAŞINDA BİR KARDEŞİM VAR TRT’nin arabeske sansür uyguladığı yıllarda “Bizimkisi acısız arabesk” söylemiyle ortaya çıkan Bulut’un bu eseri de arabesk hayatımızdaki en önemli simgelerden biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 - Müslüm Gürses / OLMADI YAR Müslüm Gürses’in yorumundan sonra liseli punk gruplarından yüzde 100 yerli rock grubumuz Duman’a kadar birçok müzisyenin ve grubun yorumladığı şarkı ![]() ![]() 12 - Orhan Gencebay / DİLENCİ Şöyle izah edeyim; aşkın ateşiyle kavrulup kavuşamamanın çaresizliği ile kebâb olmuş bir maşuğu müzik dünyamızda en iyi anlatan şarkılardan biridir “Dilenci” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 11 - Gülden Karaböcek / DİLEK TAŞI 80’li yılların tavernalı günlerinden kalan bir güzel Ferdi Özbeğen şarkısı ![]() ![]() ![]() 10 - Orhan Akdeniz / BU ŞEHİRDE YAŞANMAZ Arabesk severler “kimse yokken Orhan Akdeniz vardı” der arabesk müziği tarif ederken ![]() ![]() ![]() 9 - Kibariye / TANRIM 1986 yılında yayınladığı “Kim Bilir” albümünün en beğenilen şarkılarından biri de “Tanrım” şarkısıdır ![]() ![]() ![]() 8 - Ali Tekintüre / İÇİYORSAM SEBEBİ VAR İşte bir Ali Tekintüre şarkısıyla daha karşı karşıyayız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 - Bergen / BENİM İÇİN ÜZÜLME “Acıların Kadını” Bergen olarak tanıdığımız Belgin Sarılmışer’in müthiş yorumuyla tanınan aynı zamanda Bergen’i efsaneler arasına sokan şarkılardan biri “Benim İçin Üzülme”… Şarkının sözleri ve bestesi bir başka arabesk efsanesine ait; Ali Tekintüre ![]() 6 - Orhan Gencebay / BİR TESELLİ VER “Ben arabesk sevmem arkadaş” diyenin bile tiryakisi olduğu bir Orhan Gencebay klasiği ![]() başarmıştır ![]() ![]() ![]() 5 - Tüdanya / SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN Kimilerine göre arabeskin en has hali bu parçadır ![]() ![]() ![]() ![]() 4 - Müslüm Gürses / ESRARLI GÖZLER “Müslüm Baba”nın neden efsane olduğunun simgesidir Esrarlı Gözler ![]() ![]() ![]() 3 - Ferdi Tayfur / MERAK ETME SEN Ferdi Tayfur’un 70’li yıllardan günümüze kalan kült şarkısı “Merak Etme Sen” hafızamıza kazıdığı günden beri her daim popüler olmayı koruyor ![]() ![]() ![]() 2 - Müslüm Gürses / TANRI İSTEMEZSE “Esrarlı Gözler”e imza atan Gürses-Mustafa Sayan ortaklığının bir diğer meyvesi de sözlerini Ali Avaz’ın yazdığı bir diğer efsane “Tanrı İstemezse”dir ![]() ![]() ![]() 1 - Orhan Gencebay - HATASIZ KUL OLMAZ Hepsi bir yana o bir yana: Orhan Gencebay’ın “Hatasız Kul Olmaz”ıdır arabesk! Göçmenlerin kenteaşıkların Tanrıya elektro bağlamayla düğümlemesinin sesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizlerde sitemize üye olup en beğendiğiniz top 10 arabesk listenizi bizlerle paylaşabilirsiniz ![]() Benim listemin 1 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|