|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2012, diyanet, sınavı, yapılacak, yeterlililik, zaman |
![]() |
2012 Diyanet Yeterlililik Sınavı Ne Zaman Yapılacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2012 Diyanet Yeterlililik Sınavı Ne Zaman YapılacakDiyanet Yeterlilik Sınavı Ne Zaman 2012 Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), yazılı ve sözlü sınavla Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık kadrolarına personel alımı için 11 Mart 2012'de sınav yapacak ![]() Diyanet İşleri Başkanlığından; Başkanlığımız bünyesindeki Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık unvanlarındaki kadrolara ilk defa açıktan, sözleşmeli veya naklen personel alımlarına ve bu kadrolara yapılacak vekaleten atamalara başvuracaklar için Yeterlik yazılı sınavı 11 ![]() ![]() ![]() A-Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Genel ve Özel Şartlar 1- Genel Şartlar: a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak, b) 25/10/2011 tarihli ve 28095 sayılı mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen ortak niteliği taşımak ![]() 2- Özel Şartlar a) Kur'an Kursu Öğreticiliği için; 1- İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak, 2- Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak ![]() b) İmam-Hatiplik için; 1- İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak, 2- Erkek olmak, 3- İmam-Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak ![]() c) Müezzin-Kayyımlık için; 1- Lise veya dengi okul mezunu olmak ya da 2011-2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak, 2- Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz ![]() 3- Erkek olmak ![]() 4- Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak ![]() B-Başvuru Şekli ve Diğer Hususlar 1- Yeterlik yazılı sınavına müracaat edecek adaylar öncelikle 50 TL (Elli TL KDV dâhil) sınava giriş ücretini, EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi'nin T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Sınav ücretini yatırmayan adaylar yazılı sınav için müracaat edemeyecek ve sınav giriş belgesi alamayacaklardır ![]() 3- Adaylar sınava giriş ücretini yatırdıktan sonra 01/02/2012–21/02/2012 tarihlerinde internet ortamında meb ![]() ![]() ![]() 4- Adaylar sınava giriş belgelerini 01/03/2012 tarihinden itibaren meb ![]() ![]() ![]() 5- Adayların sınava girecekleri adres ve sınav saati ile ilgili bilgiler meb ![]() ![]() ![]() 6- Sınav ücretinin yatırılması esnasında, dekonta "Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Yazılı Sınavı" ibaresi mutlaka yazdırılacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() 7- Adaylar yazılı sınava gelirken "Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte T ![]() ![]() ![]() 8- Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi gereğince yazılı sınavda başarılı sayılmak için 70 puan almak şarttır ![]() ![]() 9- Yazılı sınavda başarılı olanların sözlü sınav yeri ve tarihleri yazılı sınav sonuçlarının belli olmasının ardından ileri bir tarihte Başkanlığımız internet adresinden (diyanet ![]() ![]() ![]() 10- Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır ![]() ![]() 11- Sınava başvuru esnasında veya sonrasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler, sınavdan geçerli puan alsalar dahi sözlü sınava alınmayacaklardır ![]() 12- Halen kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak çalışanlardan duyuruda belirtilen şartları taşıyanlar da sınava katılabileceklerdir ![]() 13- Adaylar, sadece bir unvan için yeterlik sınavına müracaatta bulunabileceklerdir ![]() 14- Yeterlik, hangi unvan için verilmiş ise sadece o unvan için geçerli olacaktır ![]() 15- Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 16- Aday, özürlü olması halinde durumunu sınav e-başvuru ekranındaki ilgili kısımda belirtecektir ![]() 17- Sınava başvuranlardan sınav öncesinde ve sınav anında EĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar, sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden herhangi birini bir nüsha halinde en geç 21/02/2012 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığında olacak şekilde ulaştıracaklardır ![]() ![]() ![]() 18- Adaylar, sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının meb ![]() ![]() ![]() ![]() Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sınav sonuçlarının ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sınavlara yapılacak itirazlar konusunda bu maddede belirtilen usule aykırı itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır ![]() Adayların, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin EĞİTEK'e yapacakları itiraz başvurularını, EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi'nin T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 19- Sınava giren adayların yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımız internet sitesi "Eğitim Hizmetleri" sayfasındaki "Personel Yeterlikleri" kısmında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında din hizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınır ![]() C- Sınav Konuları 1) Kur'an kursu öğreticiliği için; a) Kur'an-ı Kerim, b) Akaid, c) Fıkıh (ibadet konuları), d) Siyer ve ahlâk, 2) İmam-hatiplik için; a) Kur'an-ı Kerim, b) Akaid, c) Fıkıh (ibadet konuları), d) Siyer ve ahlâk, 3) Müezzin-kayyımlık için; a) Kur'an-ı Kerim, b) Akaid, c) Fıkıh (ibadet konuları) D- Yeterlik Sınavı Kaynakları E- İletişim ve Duyurular Milli Eğitim Bakanlığı için : "Alo 147" Diyanet İşleri Başkanlığı için : (0312) 295 70 00 Adaylar, yeterlik yazılı sınavı ile ilgili duyuru ve ilanları Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait meb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlgililere duyurulur ![]() |
![]() |
![]() |
|