![]() |
Çok Yaşamanın Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Çok Yaşamanın Sırrı(Çok daha uzun süre hayatta kalmanın sırrını gerçekten fark ettim galiba! Bunu size de söylememi ister miydiniz?) Bir ölümcül hastaya; “sağlıkla geçireceğin altı ayın olsa ne yapardın” diye sorulsa cevabı ne olurdu? ![]() ![]() Bu bilmeceden de kolayı şu: Allah göstermesin, ama varsayalım ölümcül hastalığı olan sizsiniz! Ve son anda, sanki bir ikramiye gibi, size; “tamamen sağlıklı olarak geçirebileceğiniz bir sene” bağışlansa ve bu durum da size bildirilse ![]() ![]() ![]() Bu bir seneyi nasıl kullanırdınız? İşte bu sorunun cevabı; uzun yaşamanın, yani ömrünü uzatmanın da sırrıdır! ![]() ![]() *** Öleceği kesin birini misal vermiştik ya; o kişi ben’im mesela veya sensin, yahut başkası! Zaten, “öleceği kesin olmayan” bir âdemoğlu, bir tek tane mahlûk göstersenize bana! ![]() ![]() Şimdi soruya dönelim: Öleceği kesinleşmişken, bir yıl daha ve hem de sağlıklı yaşayabilme “ikramiyesi” kazanmış adama, “bu bir yılı nasıl kullanacağı” sorulsaydı, acaba; “-Gündüz, televizyonda üç saat evlendirme programı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veya tam da ölmek üzere olan bir kadına; “son kırk senende ne yaptın” diye soracaklar ![]() “Televizyon seyretti, hem de 40 yıldır ve hem de şu, şu, şu kanalları! ![]() ![]() *** Şimdi elinizi vicdanınıza koyarak bana söyleyin: Bu yazımız tarihe geçmez mi? Kanepesinin, televizyon karşısındaki kısmı artık oturmaktan delinmiş olan kimsenin son 40 yılıyla; ![]() ![]() ![]() “y-a-ş-a-y-a-n” birinin 40 yılı aynı uzunlukta mıdır? Hayat çok güzel, artık yaşamaya var mısınız?
Muammer Erkul
![]() |
![]() |
Cevap : Çok Yaşamanın Sırrı |
![]() |
![]() |
#2 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Çok Yaşamanın SırrıBöylesine güzel konuları nereden buluyorsunuz bilmiyorum ancak konularınızı zevkle takip ettiğimi bilmenizi isterim |
![]() |
![]() |
|