![]() |
Ameliyat Hizmetleri Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ameliyat Hizmetleri NedirAmeliyat hizmetleri bölümü nedir ameliyat hizmetleri bölümü hakkında bilgi ameliyat hizmetleri bölümü Ameliyathane hizmetleri programında önlisans düzeyinde 2 yıl süreli eğitim verilmektedir ![]() Eğitim süresince Ameliyathane Teknolojisi, Anatomi, Fizyoloji, Davranış Bilimleri, Enfeksiyon Hastalıkları, İlkyardım, Terminoloji, Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi, Yabancı Dil, Sterilizasyon, Kişilerarası İlişkiler, Cerrahi Hastalıkları Bilgisi, Ameliyathane Uygulamaları, Anesteziye Giriş, Hastane İdaresi, ENF Temel Bilgiler Bilimi dersleri okutulmaktadır ![]() Ayrıca Kamu veya Özel hastanelerin ameliyathanelerinde I ![]() ![]() ![]() Mesleğin eğitimine girebilmek için, Lise veya dengi okul mezunu olmak, Meslek liselerinin “Yaşlı Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Acil Tıp Teknisyenliği ile İlkyardım ve Acil Bakım Teknisyenliği” bölümlerinden mezun olanlar alanından mezun olanlar “Ameliyathane Hizmetleri” önlisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler ![]() Mesleki ve Teknik Eğitim Bölge’leri (METEB) ve mezuniyet yılları dikkate alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilebilirler ![]() ![]() Eğitimi başarı ile tamamlayanlara önlisans diploması ve Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri ünvanı veriliR ![]() Ameliyat hizmetleri Benzer Meslekler; Cerrahi Teknikeri Acil Tıp Teknikeri |
![]() |
![]() |
|