![]() |
Sofrada Uyulması Gereken Kuralları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofrada Uyulması Gereken Kuralları NelerdirSofrada Uyulması Gereken Kurallar Sofrada Uyulması Gereken Görgü Kuralları Sofrada Uyulması Gereken Kurallar hakkında geniş anlaıtm oldukca yararlı bilgiler Sora adabına uygun öğrenmemiz gereken tüm bilgilerin yer aldığı Sofrada Uyulması Gereken Kuralları sizlere sunuyoruz ![]() ![]() Peçete diz üzerine katlı olarak serilir ![]() ![]() ![]() ![]() Protokol servisinde karabiber kokusu nedeniyle yer almaz istenmemelidir ![]() Üst düzey resmî misafir peçetesini açmadan diğerleri açmamalıdır ![]() Masadan kısa süreli ayrılmalarda peçete sandalyeye bırakılır ![]() İşi biten peçete servis tabağının sağına öylece bırakılır ![]() Kullanılan kâğıt peçete de katlanmadan servis tabağının sağına bırakılır ![]() Kesinlikle buruşturulmaz ![]() ![]() Protokol yemeğinde masa örtüsü ve kumaş peçete aynı renkte olmalı, mümkünse beyaz olmalıdır ![]() İki el masa altında olmamalı, en az bir el yukarıda olmalı ![]() ![]() ![]() Kaşık çorba içildiği müddetçe kâsesinin içinde olmalıdır ![]() ![]() Limon çatalla sıkılmaz, sağ elle sıkılırken sol el siper yapılır ![]() ![]() Çorbaya ekmek doğranmaz ![]() Tabağa çok fazla eğilinmez ![]() Kaşığın kenarına bırakılması, yemeğin bittiği anlamına gelir ![]() Çorbanın dibini almak için tabak yatırılmaz ![]() Yemek esnasında bıçak-çatal ters şekilde olmalıdır ![]() ![]() Kaşık sağ elle kullanılır ![]() ![]() Ağza istenmeyen bir lokma (taş, kıl vs ![]() ![]() Elde çatal bıçak, ağızda lokma varken konuşulmaz ![]() Tuzluk ve diğer istenen malzemeler elden ele verilmez ![]() ![]() Yemeği tatmadan tuz atılması görgüsüzlüktür ![]() Çatal ve bıçağın peçete ile silinmesi görgüsüzlüktür ![]() |
![]() |
![]() |
|