![]() |
1.Sınıf İlköğretim Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 1.Sınıf İlköğretim Şiirleriİlköğretim 1 ![]() 1 ![]() SINIFTA Sınıf kendi evimiz, Tertemiz tutmalıyız ![]() Çamurlanmasın yerler, Sonra bize ne derler ![]() Açık kalsın pencere, Kağıt atmayın yere, Ya öğretmen girerse, Ne ayıp size derse ? Tahtayı kirletmeyin, Duvarı pisletmeyin, Herkes bizi kıskansın, Üçüncü sınıf sansın ![]() Çocuklar uslu durun, Rahat rahat oturun, Kimse sevmez haşarı Kavgacı çocukları!… İlhami Bekir TEZ İLKÖĞRETİM HAFTASI İlköğretim haftasını Kutlayalım hep birlikte ![]() Çalışmanın arkasını Bırakmayalım derslikte ![]() Çalışırsak kazanırız, Bilgilerle bezeniriz ![]() Kenetlenmiş bir toplumsak Sağlam olur düzenimiz ![]() Bakın açıldı okullar Cıvıl cıvıl bütün yollar ![]() Yarınını düşünenler Çocuğunu okuturlar ![]() İbrahim ŞİMŞEK Birinci Sınıf Marşı Okulumuz ilkokul, Sınıfımız birinci ![]() İçimizde okuma Bayramının sevinci ![]() Yüzlerimiz tertemiz, Yüreğimizde inci ![]() Okumada, yazmada Birinciyiz birinci ![]() Sevinelim, gülelim, Okumaya geçtik hey ![]() Bilmiyoruz var mıdır Bundan daha güzel şeyğ Okumaya, yazmaya Az zamanda alıştık ![]() Resim, müzik, jimnastik, Hesaba da çalıştık ![]() Artık okul sevgisi İçimize dolacak ![]() Karnemizin notları Hep pekiyi olacak ![]() Okuyoruz su gibi Kitabı baştan başa ![]() Bunu sana borçluyuz Öğretmenim çok yaşa ![]() İirmiye Kadar Ne varsa sayarım, Başa bir koyarım, Bir her şeyin ilkidir, Arkadan iki gelir ![]() Üç, dört, beş, altı diye Yaşım erdi yediye ![]() Olsun sekiz, dokuz, on Sayıya olmaz son ![]() On bir, on iki, on üç Saymak gelmez bana güç ![]() On dört, on beş, on altı, On yedi, on sekiz var, Tam on dokuza kadar ![]() Geldik böyle sayarak, İrmi değildir uzak ![]() Atatürk Sınıfta en güzel yer, Senin köşen Atatürk ![]() Kalbimde en güzel yer, Senin yerin Atatürk İlk yazıyı öğrendim, Seni yazdım Atatürk ![]() Okumayı öğrendim, Sevindin mi Atatürk ![]() |
![]() |
![]() |
|