![]() |
Trafik Güvenliği Ve İlk Yardım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik Güvenliği Ve İlk YardımTrafik Güvenliği İlk Yardım Trafik Güvenliği İlk Yardım Trafik kazasında öncelikle yaralılar araçtan çıkarılmaya çalışılmakta ve böylece kalıcı sakatlıklara yol açılmaktadır ![]() ![]() * Kazazedenin bilinci yerinde değilse ve gerekiyorsa Temel Yaşam Desteği verin ![]() * Kanama varsa durdurun, kırık olmadığından emin olun, kuşkulu durumlarda kırık varmış gibi davranın * Yabancı cisim varsa sabitleyin ve yarayı temiz bir bez ile kapatın ve ambulans bekleyin Parça kopmuşsa * Kopan parçayı bir poşete koyun ve ağzını sıkıca kapatın * İkinci poşete su ve buz koyun ![]() * Yaralıda kanama kontrolü yapın ve gözleyin, ambulansı bekleyin Kolda kırık varsa * Gazete veya bir dergiyi oluk haline getirin * Kolu içerisine yerleştirin * Bir bezle bağlayın ve omuza asın Bacakta kırık varsa * Yaralıyı bulduğunuz pozisyonda tutun * Kafayı her iki yandan destekleyin * Açık yara varsa kapatın ve ambulans çağırın Kalp krizinde ilkyardım * Ambulans çağırın, telefona cevap veren hekimden destek alın * Kişiyi rahat ettiği pozisyonda tutun, sıkan giysileri gevşetip psikolojik destek verin * Bilinci kapanırsa solunumu kontrol edin, normal solunum yoksa kalp masajı ve suni solunum uygulayın * Kişinin hekim tarafından verilmiş ilacı varsa ve bilinci açıksa ilacı verin * Ancak hekim tarafından verilmediği sürece ilaç kullanmayın |
![]() |
![]() |
|