Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2012, başbakanlık, başvuruları, bursu, zaman

2012 Başbakanlık Bursu Başvuruları Ne Zaman

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2012 Başbakanlık Bursu Başvuruları Ne Zaman

2012 Başbakanlık Bursu Başvuruları

2012 Başbakanlık bursu başvuru koşulları - başbakanlık bursu başvuru şartları nelerdir

Burs/öğrenim kredisi ödemeleri 06 Ocak 2012 tarihinde, Taahhüt Senetlerini 2 – 31Ocak 2012 tarihleri arasında teslim edenlerin burs kredi ödemeleri ise 06 Şubat 2012 tarihinde TC Ziraat Bankasının ilgili şubelerinden yapılacaktır

Başbakanlık Bursu KYK tarafından her ay üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilen ödemelerdir Ödemeler her ayın 7' sinde burs alan öğrencinin Ziraat Bankası hesabına yatırılır Burs miktarı 2011-2012 döneminde en az 250 TL olacağı ve LYS'de ilk 100'e girmeyi başaran öğrencilere bu miktarın 3 katı ödenir

Başbakanlık bursu resmi adıyla ‘Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Bursu’ Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu aracalığı ile Açıköğretim Fakültesi dahil tüm lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören üniversitelilerin yararlanabildiği ve 2009 itibariyle burs alma şansınızın en yüksek olduğu burs imkanıdır

Kimler başbakanlık bursu alabilir?

Öncelikle ÖSS tercih formunuzda bulunan burs, ya da kredi istiyor musunuz? bölümünü işaretlemeniz gerekmektedir Bu kutuyu işaretlediyseniz, başbakanlık ya da öğrenim kredisinden biri çıkacak demektir Sonuçlar ise okul açıldıktan sonra öğrenci işleri bürolarına asılır

Bunun yanı sıra;

1-Ön lisans öğrencileri

2-Lisans öğrencileri

3-Açık Öğretim (Sadece öncelikli öğrenciler, şehit,gazi çocuğu,anne baba ölü vb)

4-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına ara vermeden intibakı yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez)

5-Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez)

6-Vakıf Üniversitesi öğrencileri

7-ÖSYM Sınavı sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık, yabancı dil dallarında ilk 100′e giren öğrenciler

8-Ülke adına müsabakalara katılan, Amatör Milli Sporcu öğrenciler,

9-İkinci öğretim de okuyan öğrenciler

Burstan yararlanabilir

Burstan yararlanacak öğrenciler:

Ön lisans öğrencileri

Lisans öğrencileri

Açık Öğretim (Sadece öncelikli öğrenciler, şehit,gazi çocuğu,anne baba ölü vb)

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına ara vermeden intibakı yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez)

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri

ÖSYM Sınavı sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık, yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler

Ülke adına müsabakalara katılan, Amatör Milli Sporcu öğrenciler,

İkinci öğretim de okuyan öğrenciler

Burstan yararlanabilir Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi; öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz

Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler

* Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan ögrenciler,

* 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

* Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

* Giriş tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

* Yabancı uyruklu öğrenciler,

* Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

* Ek (Artık Yıl) süre öğrenim gören öğrenciler,

* Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,

* Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,

* Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

* Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler Burs alamaz

Başbakanlık Bursu başvuruları değerlendirirken KYK belli kriterlere önem verirBaşbakanlık Bursu için önlisans, lisans, yüksek lisans, vakıf üniversitesi öğrencileri ve ikinci öğretim öğrencileri başvurabilmektedir 2011 LYS'ye giren öğrenciler için 2011-2012 Başbakanlık Bursu başvurusu tarihleri 19-28 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor

2012 Başbakanlık Bursu sonuçları için TIKLAYINIZ İlk bursların ödemeleri 7 Ocak 2012'de yatırılacak Yani 4 aylık burs yerine sadece 1 aylık burs verildi Dolayısıyla ilk bursunuz Ocak'tan itibaren her ay yatacak

Detaylı bilgiler için tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com