![]() |
Balığınız Nar Gibi Kızarsın İstiyorsanız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balığınız Nar Gibi Kızarsın İstiyorsanızBalığınız Nar Gibi Kızarsın İstiyorsanız Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı Kızartmalardatavaya konan yağın uygun sıcaklığa gelmesi gerekiyor, yağın kızgın olup olmadığının, balık kuyruğunu yağa batırın , batırıldıktan sonra 3 saniye içinde kuyruk sararıp kırılıyorsa yağın tam kıvamına gelmiştir Balıkları mısır unuyla kızartırsanız çok nefis oluyor Kızartma yağı bir kez kullanılmalı Hatta balığın bir yüzünde kullanılan yağ diğer yüzünde değiştirilmelidir Balık kızgın yağa yavaşça dizilirse tavadaki yağ soğumamış olur Balığımız pişerken arada bir tavayı sallamalıyız Böylece taze balığın tavaya yapışmasını önleriz Kullanılacak mısır unu elekten geçirilmeli Kızartma balıklarını ne az ne de fazla pişirmeliyiz İyi bir kızartmanın rengi altın sarısı görünümünde olmalıdır Balığı çok fazla pişirirsek lezzetli olan yağlı kısmı kaybolur |
![]() |
![]() |
|