Balık Temizlemede Püf Noktaları |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Temizlemede Püf NoktalarıBalık temizlemede püf noktaları Balık temizlemek gerçektende ustalık işi ve bizlerde usta olmadığımıza göre buişi ustalarına bırakmak gerek Balıkları balıkçınızdan temizlenmiş ve isteğinize göre parçalanmış alabilirsiniz Ancak balıkçılar küçük balıkları genelde temizlemek istemezler Pulsuz ve küçük boydaki balıkları temizlerken bıçağa gerek yoktur Balığı sol avucunuzun içine alıp sağ elinizin işaret ve baş parmağı vasıtasıyla balığın kafasını kopararak ve sonra baş parmağınızı karnına sokup yararak temizleyebilirsiniz Ardından bol suyla iyice yıkamanız gerekirBalıkları kılçıklı bırakabileceğiniz gibi, pişireceğiniz yemeğe veya kendi arzunuza bağlı olarak fileto da çıkarabilkirsiniz Bu işlem için karnını yardığınız parmağınızı hiç çıkarmadan kuyruğa kadar yürütmek ve sonra kılçığı ileri geri hafifce oynatıp yumuşak hareketlerle yerinden çıkarmak gerekir Bu balıklar küçük olduğu için filetoları genelde birbirinden ayırmaya gerek yoktur Filetoları açık veya kapanmış olarak kullanabilirsiniz Sardalya pullu balık olmakla birlikte yine aynı yöntemle ayıklanır Ancak ayıklamadan önce parmaklarınızla pullarını kazıyabilirsiniz Bu işlem için bıçak kullanmaya gerek yoktur, çünkü pullar iri ve yumuşak olduğu için parmak temasıyla yerlerinden ayrılırlar |
|