Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
islâm, kadını, örnek

Örnek İslâm kadını

Eski 02-23-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Örnek İslâm kadını

Amr ibni Haris'in kızı meşhur şaire Hansa çok güzel kahramanlık şiirleri söylerdi İslâmiyet’i kabul etmeden önce felakete tahammül edemezdi Bu yüzden öldürülen kardeşleri için yazdığı şiirlerinde şöyle diyordu -"Eğer etrafımda benim gibi yakınlarımın ölümünden dolayı ağlayanlar olmasaydı, bu ızdıraba daha fazla tahammül edemeyerek, intihar edecektim" Daha sonra Müslüman olduğunda, dört oğlunu birden Kadisiye Muharebesine gönderirken şöyle diyordu: - "Ya islam'ın zafer bayrağını Kadisiye'de dalgalandıracaksınız, yahut da din uğruna cihad ederken şehid olduğunuzu duyacağım" Nitekim öyle olmuştur Hasta yatağında yatarken dört oğlunun şehadet haberi getirilince: -"Yani ben şimdi şehid anası mı oldum?" diye soruyor, evet diyorlar, dört şehid anası tekrar soruyor: -"Zafer kimlerde?" -Zafer müslümanlarda, şimdi Kasidiye'de İslam'ın bayrağı dalgalanıyor -"İslam'ın bir zaferi için dört oğlum feda olsun dayan Hansa Hatun ellerini açarak şöyle yalvarıyor: -"Ya Rabbi! Bana emanet ettiğin dört kahramanı gene senin dinin uğruna feda etmiş bulunuyorum artık beni şehid anaları defterine kayd eyle Benim için şehid anası olmak kâfi ikramdır Bunu Benden esirgeme!" Her ne zaman Hansa Hatundan söz edilse Efendimiz (SAV) onun için: -"Örnek İslâm kadını", buyururlardı

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com