Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cahit, güzel, sıtkı, sözleri, tarancının

Cahit Sıtkı Tarancı'nın Güzel Sözleri

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın Güzel Sözleri

Cahit Sıtkı Tarancı Güzel Sözleri

Cahit Sıtkı Tarancı Sözleri

Memleket isterim Ne başta dert ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun

Tekrar duyduğun gün sesimi gökkubbede, Hatırla ki mahşer günüdür Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum

Bir kere Misafire çıkmış adın; İstesen istemesen gideceksin

Ne belli yerim var, ne de sevdiğim biri Sürünüp gidiyorum…

Kuruyan sular gibi zamanı da kaybettik

Yaş otuzbeş yolun yarısı

Gönül tanrısına der ki, her mihnet kabulüm, yeter ki gün eksilmesin penceremden

Evet hatırladım Küçük basit şeyler Yetiyor kederlenmeye Ya mutluluğa ?

Elimde Türkçe gibi güzel bir silahım var

Aşık dediğin Mecnun misali kör

Neden sonra farkına varıyorsun, etrafındaki korkunç ıssızlığın; yar olsun dost olsun ne arıyorsun, adresi belli mi vefasızlığın

İstemem o dehşet gün gelip çatsın Bana kimseler anam kadar yansın

Desem ki inan bana sevgilim inan, evimde şenliksin, bahçemde bahar; ve soframda en eski şarap

Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış

Memleket isterim yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikayet ölümden olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com