Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatih, güzel, mehmetin, sultan, sözleri

Fatih Sultan Mehmetin Güzel Sözleri

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fatih Sultan Mehmetin Güzel Sözleri

Fatih Sultan Mehmetin Sözleri

Fatih Sultan Mehmetin ünlü Sözleri

Eğer kanım ile yükselecekse HzMuhammed'in dini; durmayın kılıçlar doğrayın beni

Evet, padişah benim Ancak siz yine de çiçekleri ona veriniz Çünkü kendisi benim hocamdır

Şeyhim Akşemseddin Hazretleri İle Beraber Yaptığım Zikrin Lezzetine Dünyaları Bile Değişmem Eğer Şeyhim İzin Verseydi Zikir Yolunu Tercih Eder, Saltanatı Terk Ederdim

Eğer padişah siz iseniz, devletimizin bu zor gününde ordumuzun başında olmamanız törelerimize uymaz Yok, eğer padişah ben isem, işte size emrediyorum, geliniz ve derhal ordularımın başına geçiniz

Allah beni bu şehrin halkının müttefiki olarak bu zamana kadar sakladı Biz bu şehrin düşmanlarına galip geldik ve onların vatanlarını aldık Burayı Makedonyalılar Taselyalılar ve Moralılar almışlardı Biz bunların bizlere karşı kötü davranışlarının intikamını yıllar geçmesine rağmen torunlarından aldık

Ben ki İstanbul Fatihi abd-i aciz Fatih Sultan Mehmed, bizatihi alın terimle kazanmış olduğum akçelerimle satın aldığım İstanbul’un Taşlık mevkiinde kain ma’lümu’l-hudud olan 136 bab dükkanımı aşağıdaki şartlar muvacehesinde vakf-ı sahih eylerim Şöyle ki

Bu gayr-i menkulatımdan elde olunacak nemalarla İstanbul’un her sokağına ikişer kişi tayin eyledim

Sırrıma sakalımın bir tek telinin vakıf olduğunu bilsem, sakalımı kökünden keserim

Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz

Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz

Yerinde söz söylemesini bilen, özür dilemek zorunda kalmaz

Bir gece ansızın gelir krallığınızı imparatorluğuma katarım

Ey Konstantiniye! Ya sen beni alırsın, ya ben seni alırım

İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım

Allah bu milleti elli yıldan fazla rahata koymasın, alıştırmasın

Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır Benim ikbalim yücedir Talihsizlik ise düşmanın nasibidir

Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir

İstanbul'u niçin fethettiklerini sorduklarında önce o benim gönlümü fethettiği için

Hekimler niçin bana kıydınız Son Sözleri

Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim!

Baykuştan pervâmız yok, biz şahinler sürüsüyüz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com