![]() |
Fatih Sultan Mehmetin Güzel Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatih Sultan Mehmetin Güzel SözleriFatih Sultan Mehmetin Sözleri Fatih Sultan Mehmetin ünlü Sözleri Eğer kanım ile yükselecekse Hz ![]() ![]() Evet, padişah benim ![]() ![]() ![]() Şeyhim Akşemseddin Hazretleri İle Beraber Yaptığım Zikrin Lezzetine Dünyaları Bile Değişmem ![]() ![]() Eğer padişah siz iseniz, devletimizin bu zor gününde ordumuzun başında olmamanız törelerimize uymaz ![]() ![]() Allah beni bu şehrin halkının müttefiki olarak bu zamana kadar sakladı ![]() ![]() ![]() ![]() Ben ki İstanbul Fatihi abd-i aciz Fatih Sultan Mehmed, bizatihi alın terimle kazanmış olduğum akçelerimle satın aldığım İstanbul’un Taşlık mevkiinde kain ma’lümu’l-hudud olan 136 bab dükkanımı aşağıdaki şartlar muvacehesinde vakf-ı sahih eylerim ![]() ![]() Bu gayr-i menkulatımdan elde olunacak nemalarla İstanbul’un her sokağına ikişer kişi tayin eyledim ![]() Sırrıma sakalımın bir tek telinin vakıf olduğunu bilsem, sakalımı kökünden keserim ![]() Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz ![]() Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz ![]() Yerinde söz söylemesini bilen, özür dilemek zorunda kalmaz ![]() Bir gece ansızın gelir krallığınızı imparatorluğuma katarım ![]() Ey Konstantiniye! Ya sen beni alırsın, ya ben seni alırım ![]() İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım ![]() Allah bu milleti elli yıldan fazla rahata koymasın, alıştırmasın ![]() Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır ![]() ![]() ![]() Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir ![]() İstanbul'u niçin fethettiklerini sorduklarında önce o benim gönlümü fethettiği için Hekimler niçin bana kıydınız ![]() ![]() Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim! Baykuştan pervâmız yok, biz şahinler sürüsüyüz ![]() |
![]() |
![]() |
|