Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıklamaları, atasözleri, ile, ilgili, komşuluk

Komşuluk İle İlgili Atasözleri Ve Açıklamaları

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Komşuluk İle İlgili Atasözleri Ve Açıklamaları

1 Aç kurt bile komşusunu dalamaz
Başı darda kalan kimse önce komşusundan yardım ister Bu sebeple, onlarla her zaman iyi geçinmeliyiz Komşuya zarar vermek insanlığa sığmaz; ayıpların en büyüğüdür

2 Ev alma, komşu al
Ev alan kimse, evi ne kadar iyi olursa olsun, komşusu kötü ise o evde huzur bulamaz

3 Hayır söyle komşuna, hayır çıksın karşına
İnsan, komşuları ile iyi geçinir, daima onların iyiliğini isterse, aynı karşılığı kendisi de görür

4 Kapını kilitli tut, komşunu hırsız tutma!
Kıymetli şeylerini açıkta bırakma ki, çevrendekileri hırsızlıkla suçlama gereği duymayasın

5 Komşu hakkı Tanrı hakkıdır
Allah'ın, insanlar üzerinde hakkı vardır Aynı onun gibi komşunun da komşu üzerinde hakkı vardır Komşusu ile iyi geçineni Allah da sever

6 Komşu komşunun külüne muhtaçtır
İnsan, bazen çok küçük şeylere bile ihtiyaç duyar İlk baş vuracağı komşudur

7 Komşuda pişer, bize de düşer
Komşularla iyi geçinirsek, ihtiyaç halinde, onda olandan biz de faydalanabiliriz

8 Komşunun sakalını yoldularsa, sen de sakalını kazıt!
Komşun bir kötülüğe uğradı ise, sen de samimi olaraki o kötülüğe uğramış gibi davran!

9 Kötü komşu insanı mal sahibi eder
Kötü komşu malını komşusundan esirger, o da aynısından satın alır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com