![]() |
Felsefe |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() FelsefeKâfir - İslâm felsefesine göre… Mümin - Durun, durun, boşuna yorulmayın! İslâmda felsefe diye bir şey yoktur! Kâfir - A, o da ne demek? Mümin - Şu demek ki, siz, tarafsız bir görüşle, yani bir nevi felsefe görüşüyle, ya felsefenin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz; yahut da ve en doğrusu, İslâmlığın ne olduğunu kavrayamıyorsunuz! Kâfir - Ya nedir? Mümin - Demin tarafsız bir görüş diye bir tabir kullandım ![]() ![]() ![]() ![]() Kâfir - Hep şiir, hep şiir, hep büyü sanatı, sözleriniz… Mümin - Şimdi «İslâm felsefesine göre» lafını durdurup «İslam hikmetlerine göre» diye sözünüze devam edebilirsiniz… Kâfir - Vazgeçtim! Siz felsefeyi yermekte devam edin ![]() Mümin - Yerdim, yereceğim kadar ![]() Kâfir - Peki onun hiç mi faydası yok? ![]() ![]() Mümin - Var! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâfir - Aklım almıyor! Mümin - Aklınız yok ki, alsın ! Necip Fazıl Kısakürek Mümin - Kafir adlı eserden
![]() |
|