![]() |
"O Beytin Rabbi Sana Dargındır!" |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() "O Beytin Rabbi Sana Dargındır!"Büyük velilerden Süfyan-ı Sevri hazretleri bizzat kendisinin yaşadığı şöyle bir hadise anlatır: Bir gün yolda giderken, bir kimse bana yoldaş oldu ![]() ![]() -Ey kişi! Neden bizden uzak durup karışmıyorsun? O kimse; -Ben Nasraniyim, dedi ![]() -Adın nedir? diye sordum ![]() -Abdü'l-Mesih, diye cevap verdi ![]() -Nereye gidiyorsun? dedim ![]() -Gördüm ki her yıl birçok kimse bu yola gidiyor ![]() ![]() "Rabbin yemek göndersin!" Üç gün gittikten sonra Hristiyanın yemeği kalmayıp, takatsiz düştü ve bana; - Ya Süfyan! Rabbinin yanında hiç kadrin, kıymetin yok mu? - Niçin olmasın? - O halde Rabbinden dile bize yemek göndersin! - Benden dilediğini Rabbim'den sen dile, dedim ![]() Bunun üzerine Nasrani, yüzünü yere koyup dua edince, gaibden bir tabak ile yemek geldi ![]() -Ey Süfyan! Bu senin sebebin iledir ![]() "Beytullah'a nasıl girdin?" O Nasrani, iki sene gözden kayboldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ya Süfyan! Bana artık "Abdü'l-Mesih" deme ![]() ![]() -Sana Hakkın inayeti nasıl ulaştı? diye sorunca da şöyle anlattı: -Müslümanlar ile Arafat'ta tavaf ettim ![]() Fakat o anda her nasılsa rahmet ve inayet yetişip içim iman nuru ile doldu ![]() ![]() Kısa bir zaman sonra da o zatın vefat ettiğini duyduk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|