Tığ İşi Şal Modeli Anlatımlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tığ İşi Şal Modeli AnlatımlıTığ İşi Şal Modeli örülüşü anlatımlı tığ işi şal modeli anlatımlı tığ işi şal Tığ İşi Şal Modelleri Bayanlar bu şallar çok güzel En güzel şal örneklerini sizler için bulduk umarım sizlerde beğenirsiniz![]() Tığ İşi Şal Modeli Anlatımlı ![]() ![]() örgü Malzemeleri ip: Toplam 250gr ![]() Tığ:2 numara Örgü Yapılışı: İnce tiftik yünü 2 kat yaparak zincir çekin Halka yapın Halkanın üzerini uzun çekerek doldurun İkili toplayarak aralara 2 zincir çekip yuvarlak motifi yapın Etrafına beyaz renk ile zincirle çevirip kare olarak yapacağınız motifleri birleştirin Bordo, pembe ve lila renk ile çiçeklerin ortalarını yapın 5 sıra olarak birleştirin İki kenarına saçak geçirip tamamlayın Bandanaya 12 ilmekle başlayın Haroşo olarak baş çevreniz kadar örün Katmerli çiçek yaparak dikin![]() netten alıntı |
|
Tığ İşi Şal Modeli Anlatımlı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tığ İşi Şal Modeli AnlatımlıTığ İşi Şal Modeli Anlatımlı Tığ İşi Şal Modeli örülüşü anlatımlı tığ işi şal modeli anlatımlı tığ işi şal Tığ İşi Şal Modelleri Bayanlar bu şallar çok güzel çok hoş bi model ![]() Yapılışını anlatmaya çalışayım ipim nako angora 3 no tığ 1 sıra:başlangıcında bir zincir çekip içini 4 kez doldurup badem yapıyorum sonra 6 zincir çektim yine 4 dolgu yapıp badem yaptım![]() ![]() 16 badem olacak şekilde en son bademi yaptıktan2 sıra:sonra ipi uzatarak(örümcek yapımındaki gibi)bir uzun ilmek çektim onu kitledimçektiğim 6 zincirin içinden sanki ilmek çeker gibi 6 uzun ilmek çıkardımboşta bıraktım yani zincirlerden 6 ilmek çekip bıraktım 3 sıra:uzatılan ilmekleri bademler ortada kalacak şekilde(bademin sol tarafındaki uzatılan ilmeklerden 3 sağ tarafındaki uzatılan ilmeklerden 3) 3 bi taraftan 3 bitaraftan sık iğne gibi kapatıyorum((uzatılan ilmekler üçgen gibi oluyor badem alt arada kalıyor) araya 6 zincir çekiyorum4 sıra:yine zincirlerin içinden 6 uzun ilmek çekiyorsunuz 6 ilmeği çektiğinizde alt tarafta yeniden batıp ilmeği kısa çekip oraya sabiyliyor zincir çekiyorsunuz zincirin içine badem yapıp zincirin diğer ucuna sabitliyorsunuz sonra yine 6 uzun ilmek çekiyorsunuz bu sırada böyle5 sıra:uzatılan ilmekleri bademler ortada kalacak şekilde 3 bi taraftan 3 bitaraftan sık iğne gibi kapatıyorum araya 6 zincir çekiyorumsonrasında 4ve 5 sıra sürekli tekrarlanıyor |
|
|
|